REPORTATGE

Ganes de gaudir de Nadal

El mercat nadalenc de la capital s’ha iniciat aquest cap de setmana amb una gran afluència de visitants

Visitants al Poblet de Nadal d'Andorra la Vella, ahir a la tarda.A. SANTOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'esperit nadalenc ja s’albira a les cases de molts ciutadans després d’aquest primer cap de setmana d’estrena del Mercat de Nadal a la plaça del Poble d’Andorra la Vella. Eren moltes les famílies, parelles i amistats que decidien passar la tarda de diumenge, tot i el fred, entre les paradetes artesanes i gastronòmiques del mercat. Vi calent, xocolata, torrons, mel o formatge, eren moltes de les opcions per als més llaminers. La creperia era potser la parada que comptava amb la cua més llarga, però també el Neret After Shopping acollia gran nombre de persones que triaven aquest espai per fer una pausa i degustar algun plat d’autor a més d’escoltar música en directe, així com la pista de patinatge sintètic, on tant petits com grans posaven a prova els seus dots artístics. L’oficina de correus màgica tampoc va deixar de treballar i de rebre per escrit els desitjos de molts dels infants, alguns dels quals també ho havien aprofitat per viure l’experiència de realitat virtual Entre Núvols que es va fer prèviament al taller de papiroflèxia per a aquells més creatius.

Tot i la reducció de l’enllumenat nadalenc, el mercat ha tornat a ser la il·lusió d’un gran nombre de visitants i residents i l’atracció del cap de setmana. “És un mercat que ja s’ha establert, atreu molta gent del país que no ho coneixia i estrangers, molts ja ho tenen a la seva agenda i venen expressament”, afirma una de les paradistes, Marta Ambor, que fa cinc anys que hi participa amb el seu comerç Fofuchas Andorra. Tant Ambor com Laurence Grassot -qui hi és present per primera vegada amb el seu producte L’Ànima del Bosc i no dubta a repetir l’any que ve- coincideixen que divendres va ser “el dia més especial” per l’encesa de llums i que va comptar amb moltes persones, sobretot amb els visitants més petits.

A més, les dues artesanes afirmen que la majoria de paradistes han notat “una evolució en els projectes” amb l’augment de vendes i coneixement dels seus productes per part dels visitants que van al mercat: “això incentiva la nostra producció”. Tot i que encara no es pot fer un balanç de les vendes, els comerciants coincideixen en el fet que l’afluència d’aquest any és molt positiva, sobretot dissabte passat i fins i tot ahir, encara que la tarda era “molt més tranquil·la” que les dues anteriors. Això sí, la il·lusió i la màgia de les festes ja ha arribat a les cases per quedar-s’hi.

L'oficina de Correus màgica no va parar de treballar.

tracking