Exposició de l'evolució històrica de l'església de Sant Esteve

La mostra ‘La comunitat creix. El temple s’expandeix 1962-2022’ inaugurada avui es podrà visitar fins al 6 de gener

Inauguració de l'exposició sobre l'evolució històrica de l'església de Sant EsteveComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L'exposició 'La comunitat creix. El temple s'expandeix 1962-2022' es pot visitar des d'avui i fins al 6 de gener a l'església de Sant Esteve amb motiu del 60è aniversari de la consagració de l'altar i de l'ampliació del temple, segons informa el comú de la capital en un comunicat. La seva visita permet copsar les diferents transformacions que s'han realitzat al temple al llarg de la història, una de les més importants de les quals es va dur a terme el 1962. La inauguració de la mostra, organitzada conjuntament per l'Església de les Valls i el comú d'Andorra la Vella, ha anat a càrrec aquesta tarda de la cònsol major,ConxitaMarsol, de l'arxipreste de les Valls, mossèn Ramon Sàrries, i de la ministra de Cultura i Esports, SílviaRiva.

La corporació recorda que la gran reforma de l'església es va fer arran de l'encàrrec de l'aleshores arxipreste de les Valls, mossèn Lluís Pujol, a l'arquitecte català Josep Brugal. Una de les modificacions més rellevants, que ha posat en relleu la ministraRivadurant la seva intervenció, va ser l'obertura de la portalada principal a la plaça PríncepBenlloch, quan abans estava a l'actual Rambla Molines. Des d'aleshores, segons ha destacat la cònsol major,ConxitaMarsol, al seu discurs inaugural, l'església ha anat incorporant canvis: als70s'hi va pintar la representació del martiri de Sant Esteve i es va restaurar la capella del Santíssim amb la descoberta a pedra vista de l'absis romànic, que és el més gran del romànic andorrà. La pila baptismal es va col·locar el 1987 al lloc actual, i als anys 1993-94, amb mossèn Blai al capdavant, i gràcies a l'aportació del comú i dels fidels, es va col·locar sòl de marbre i es va instal·lar el retaule de Sant Joan presidint l'altar major. Fa30anys que es va pavimentar l'església, es va estrenar il·luminació, sistema de calefacció i es va millorar el llosat.

En aquesta línia,Marsolha anunciat que l'ens comunal treballa amb l'Arxiprestat i el Govern per dur a terme en un futur pròxim algunes actuacions a l'església de Sant Esteve per millorar aspectes com la megafonia o el sistema de calefacció.

tracking