El comú recompra accions per 1,4 milions de Pal Arinsal

La corporació recuperarà les preferents d'EMAP un any abans del previst

Sessió de comú de la Massana d'aquest matíComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana ha aprovat aquest matí recomprar accions preferents d'EMAP, la societat gestora de Pal Arinsal, subscrites per les entitats bancàries per un import d'1,4 milions a principis d'any. La corporació va fer una emissió inicial de 19 milions el 2013 i quedarà un saldo de 5.864.500 milions per recuperar, el que suposa que el comú torna a ser titular del 70% de les participacions, segons informa el comú.

El conseller de Finances, Jordi Areny, ha explicat que el procés de recompra acabarà el 2026, un any abans del que s'havia planificat i ha destacat que "això farà que a partir del 2027 el comú disposarà d'1,4 milions més per finançar inversions per a la parròquia" perquè no els haurà de destinar a la recompra de participacions. I ha afegit que també suposa que "serà propietari de gairebé un 6% més de participacions de la societat SETAP". La Massana és titular d'un 19,9% d'accions de SETAP 365, la societat creada amb la gestora de Soldeu- el Tarter, i es preveu un augment progressiu del percentatge per arribar a la paritat entre socis.

La sessió de comú ha tirat endavant avui modificacions de la normativa comunal, ja aprovades provisionalment a l'octubre, per adaptar el Pla d'Urbanisme a la normativa general en aspectes com ara la construcció de trasters en el subsol. També es podrà computar l'edificabilitat una sola vegada en el cas de doble espai sense forjat.

El comú ha decidit introduir canvis per millorar l'aspecte de la parròquia amb mesures com reduir les modificacions del terreny perquè siguin harmòniques amb l'entorn. I es permetrà "reculades a la zona urbana" perquè no hi hagi obligació d'alinear tots els edificis "cosa que provoca una sensació de túnel al llarg de la carretera", remarca el comú. El canvi suposa que "es podran retranquejar i construir edificis més enrere per tenir al davant una terrassa o zona enjardinada", ha indicat la cònsol major, Olga Molné.

tracking