Camp fa confiança a Rafel Casal en un conflicte de límits al Tarter

El cònsol major afirma que el conseller d’Obres i Serveis, que està immers en una disputa territorial entre finques, “ha fet les coses bé”

Vista del Tarter.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“Estem molt tranquils i molt segurs que el conseller, que també és part afectada en aquest dossier, ha fet les coses bé.” Amb aquestes paraules el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, va fer confiança ahir al migdia, en la roda de premsa posterior al consell de comú, al responsable de la conselleria d’Obres i Serveis, Rafel Casal, pel conflicte de límits entre dues finques situades al Tarter, a la vora del camí de Grau d’Incles, en què, com a propietari privat, està immers des de fa dos anys.

El màxim responsable de la corporació va explicar que dimecres de la setmana passada, 19 d’octubre, va tancar-se el termini obert el 22 de juny perquè les dues parts en conflicte poguessin fer arribar al comú tota la documentació al seu abast per “defensar amb arguments la seva posició”. Camp va afegir que la corporació resoldrà l’expedient de delimitació –aquest és el terme tècnic del procediment administratiu– després d’analitzar bé la informació presentada.

Tot i que l’expedient de delimitació va posar-se en marxa a començament de l’estiu, abans d’aquesta data el comú ja sabia que existia aquest conflicte. Durant aquest període, va assenyalar el cònsol major, la corporació va tramitar sis demandes d’informació. “El comú ha respost a totes demandes d’informació respectant els terminis. Entre resposta i nova demanda han passat alguns mesos”, va apuntar. No va ser fins a la darrera demanda, va remarcar Camp, que el propietari enfrontat a Casal va denunciar que se li havia envaït una part de terreny que era seva.

El conflicte de límits entre el conseller d’Obres i Serveis i un altre propietari privat és una de les qüestions que el grup de la minoria, Objectiu Comú, volia preguntar en el ple. Com que es tractava d’un consell de comú convocat d’urgència i el reglament, en aquests casos, impedeix incorporar punts suplementaris a l’ordre del dia, no va poder-ho fer. El tancament de la majoria davant la possibilitat de debatre sobre la pregunta va provocar una picabaralla entre els grups.

En la sessió va aprovar-se una dotació de 45.000 euros per a l’arrendament, per un període d’entre quatre i cinc mesos, d’una passarel·la per a vianants. El pas elevat es col·locarà abans o després de l’encreuament de la carretera amb l’entrada a la Pleta del Tarter i té com a objectiu reduir-hi les cues a l’hivern. També va aprovar-se una partida de 375.000 euros per a la instal·lació de proteccions a la carretera de Montaup, una altra de 100.000 euros per allargar 500 metres la xarxa d’aigua a Incles i una altra de 30.000 euros per a un vehicle d’Obres i Serveis.

PROJECTE URBANÍSTIC A L'APARCAMENT

El projecte de construcció d’una urbanització a l’aparcament de l’estació d’esquí del Tarter, impulsat per l’empresa espanyola Avintia, obligaria, si es tirés endavant, a rescindir el contracte de lloguer que la propietat de l’equipament va signar amb Ensisa. El contracte estableix, entre altres coses, que la societat que gestiona les pistes d’esquí de Soldeu-el Tarter pot fer ús de l’aparcament fins al 2043. Camp va detallar ahir que Avintia està estudiant el projecte per adequar-lo a la normativa urbanística.

tracking