parròquies

Encamp tindrà un camí verd al costat del riu

La infraestructura es construeix en el marc del Pla Sectorial d’Infraestructures Verdes d’Andorra que impulsa el Govern

Signatura del conveni del nou tram d'EncampFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Encamp i el Govern han signat aquest matí el conveni de col·laboració per al disseny, la construcció i el manteniment del nou tram del Pla Sectorial d’Infraestructures Verdes d’Andorraa la parròquia encampadana que forma part de la segona fase del Pla i el conveni de cessió dels terrenys, segons informa l'executiu en un comunicat. Així, el tram en el qual s'actuarà inicialment anirà des de Prada de Moles fins al nou Parc de l'Ossa. El projecte connectarà cap a Les Bons,mitjançant el passeig de Mojàcar, per connectar posteriorment amb la parròquia de Canillo, per un costat. I des de Prada de Moles el comí connectarà pel marge dret del riu direcció Ràdio Andorra per acabar connectant amb Escaldes-Engordany.

Amb el desplegament de la segona fase d'aquest pla sectorial, Govern assenyala que s'assoleix l'objectiu de disposard’una xarxa d’infraestructures verdes a tot el territori on queden connectats els nuclis urbans amb les zones naturals per millorar la connectivitat. Aquesta xarxa de camins s'inspiraen l’Estratègia nacional del paisatge d’Andorra (ENPA), un treball, segons destaca l'executiu, respon a l’objectiu de valorar els paisatges naturals i rurals, i el llegat històric i cultural, a més de millorar la qualitat de vida dels ciutadans i la sostenibilitat ambiental del territori andorrà.

Actualment la primera fase del PSIVA discorre per Sant Julià de Lòria,Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana fins arribar al Parc Natural de Sorteny a la parròquia d’Ordino amb una inversió de més de 2 milions d’euros.

A l'acte de signatura d'aquest matí hi ha assistit el cap deGovern, Xavier Espot, la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó i la cònsol major d'Encamp, Laura Mas. En aquest sentit, Mas ha destacat que des de la corporació "estem motl contents que aquest projecte sigui aviat una realitat. Es posaen valor tota la zona propera al riu i és una aposta clara per la qualitat de vida".A més, amb aquest nou tram verd Encamp "guanyarà una nova infraestructura per poder caminar i passejar pel centre de la parròquia, es complementarà l’oferta de senderisme i es dinamitzarà encara més la nova zona esportiva". Per la seva banda, la ministra ha ressaltat que la trama de camins permet "apropar la natura als ciutadans".

Així, aquest nouequipament serà compatible per anar a peu i en bicicleta, tindrà uns dos metres d’ample i el posterior manteniment anirà a càrrec del comú d’Encamp, segons informa Govern.

tracking