La capital prorroga sis mesos la instal·lació de parcs solars

El comú aplica per tercera vegada la suspensió de llicències perquè els estudis d'impacte mediambiental encara es troben en procés d'elaboració

Sessió de comú d'Andorra la Vella

Sessió de comú d'Andorra la Vella

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Andorra la Vella ha fet pública alBOPAd'aquest dimecres la pròrroga de la suspensió temporal de la tramitació de llicències per a usos i obres d'instal·lacions de parcs solars i fotovoltaics en totes les zones urbanístiques de la parròquia durant sis mesos.

Aquesta és la tercera vegada quees prorrogadesprés de fer-ho el 6 d'octubre del 2021 durant un termini de sis mesos i el passat mes de març també per sis mesos addicionals. En aquest sentit, la corporació especifica que això s'ha decidit donat que els estudis detallats d'impacte mediambiental i paisatgístic encomanats pel comú sobre l'afectació dels emplaçaments d'aquest tipus d'infraestructures energètiques en les diferents zones urbanístiques, la compatibilitat d'usos de producció energètica solar i la regulació de les condicions d'atorgament d'aquestes llicències, es troben en procés d'elaboració, resultant necessària una nova pròrroga del termini. Així mateix, per la conveniència d'adaptar el pla urbanístic d'Andorra la Vella a les normatives específiques relacionades amb les instal·lacions de producció d'energia solar, promulgades amb posterioritat al Decret d'aprovació de la seva primera revisió.

Tanmateix, l'ens comunal detalla que les llicències d'instal·lacions energètiques d'autoconsum i les que s'instal·lin a les cobertes dels edificis quedenexemptesd'aquesta suspensió.

tracking