Institucions

Marsol i Mortés participen en el congrés de poders locals i regionals

Les sessions es celebren fins al dijous a Estrasburg

Conxita Marsol i Josep Àngel Mortés amb Mathieu MoriComú ALV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cònsols majors d'Ordino, Josep Àngel Mortés, i d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, participen en el 43è Congrés de Poders Locals i Regionals del Consell d'Europa que es celebra des d'avui fins al dijous a Estrasburg, segons informa el comú de la capital. La trobada es centra en la "revisió de la Carta Urbana Europea II i el Manifest per una nova urbanitat en el context de lessituacions de crisi actuals", indica el comú.

La trobada tractarà "qüestions com el futur del Consell d'Europa i el rol del Congrés. I també de l'urbanisme, amb debats per reflexionar sobre el paper de les ciutats i regions intel·ligents "i les perspectives per a un enfocament de governança centrat en els drets humans de l'home", amb la intervenció del ministre de Londres i ministre d'estat, Paul Scully, responsable de govern local i seguretat comunitària.

Mortés i Marsol s'han trobat amb el nou secretari del congrés, el francès Mathieu Mori, que ha estat escollit aquest matí per un període de cinc anys. Mori comptava amb el suport de la delegació andorrana.

El congrés tindrà ponències sobre el discurs de l'odi i informació falsa i l'impacte en les condicions de treball dels càrrecs electes locals i regional, per una proposta dels Països Baixos i Suècia. I també sobre l'acollida de dones i infants refugiats per part de ponents d'Estònia i Alemanya. Aquests debats s'han plantejat tenin en compte el context del conflicte per la invasió de Rúsia a Ucraïna i comptarà amb la intervenció del ministre de desenvolupament comunitari i territorial d'Ucraïna, Oleksiy Chernyshov, i el president de l'Associació de Ciutats d'Ucraïna i alcalde de Kíiv, Vitali Klitschko.

tracking