Choy estima que Govern va fixar una data "ambiciosa" per al projecte de reserva de la biosfera

La cònsol menor ordinenca afirma que la candidatura es va presentar "amb poc temps"

Presentació del programa de celebració del segon aniversari de la Reserva BiosferaVíctor González

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol menor d'Ordino, Eva Choy, ha qualificat avui al migdia d'"ambiciosa" la data fixada inicialment pel Govern per presentar la candidatura Reserva de la biosfera. L'objectiu de l'executiu era fer-ho al setembre d'aquest any, però finalment ha ajornat el projecte a l'any vinent davant la complexitat del dossier i la manca de resposta d'alguns comuns. "Era ambiciosa la data, presentar-ho amb tant poc temps, vista l'experiència que tenim a Ordino, que va ser una tasca que va trigar uns quants anys. Uns tres i quatre, per redactar el dossier", ha assenyalat.

Activitats per celebrar el segon aniversari

El comú d'Ordino ha organitzat un conjunt d'activitats divulgatives i per a totes les edats per celebrar el segon aniversari de la proclamació de la parròquia com a reserva de la biosfera per la Unesco. Els actes començaran avui a les sis de la tarda a la plaça de la Closa amb la inauguració d'una selecció de fotografies del llibre Biosfera, una obra elaborada perArtikaCreatius que fa un recorregut pels elements principals que defineixen Ordino i el seu entorn natural. L'exposició es podrà veure fins al 27 de novembre.

El gros de les activitats tindrà lloc dissabte. Elfoyerde l'AuditoriNacional acollirà a partir de les deu del matí una jornada de xerrades sobre altres reserves de la biosfera en zones de muntanya. A tres quarts d'onze del matí els responsables de la reserva de la biosfera d'Ordesa iViñamalafaran un resum de les iniciatives que s'han impulsat al llarg de45anys per fomentar un territori més sostenible. A les onze els representants de les reserves deLunaiVallesde Omañaexplicaran com es poden potenciar les comunitats de muntanya a través de la conservació, la investigació i el desenvolupament sostenible. A dos quarts de dotze es farà una presentació de lacandidaturade l'Arieja per esdevenir reserva i quines oportunitats pot oferir al territori.

D'altra banda, d'onze a dues de la tarda, als jardins de Casa d'Areny-Plandolit,ésmés petits podran jugar amb jocs construïts amb materialreciclat, mentre que de quatre a dos quarts de sis de la tarda elfoyerde l'Auditori Nacional acollirà un taller d'experimentació i descoberta del patrimoni de la biosfera d'Ordino. Els actes clouran a les sis de la tarda a l'Auditori Nacional amb l'espectacle VersantVivant, queexplicacom ens relacionem les persones amb l'entorn natural.

tracking