Andorra la Vella

Obre la 43a Fira d'Andorra la Vella

L'esdeveniment ja ha estat inaugurat per la cònsol major de la capital amb la presència del cap de Govern i la síndica general

Inauguració de l'envelatFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 43a Fira d'Andorra la Vella, la primera sense restriccions des de la pandèmia, ja ha estat inaugurada per la cònsol major de la capital,ConxitaMarsol, amb la presència del cap de Govern, Xavier Espot, i de la síndica general, RoserSuñé, així com de nombroses autoritats de l'executiu, del Consell General i de tota la corporació d'Andorra la Vella, entre d'altres. La cònsol ha destacat quela mostra d’Andorra la Vella és sense dubte un dels grans punts de retrobament social del país i, també, una "fira de fires": aglutina el sector de l’automòbil així com d’altres àmbits empresarials, productors, artesans, i les entitats i associacions de la parròquia, segons destaca el comú en un comunicat.

El recinte firal de l’aparcament del Parc Central, d’uns 10.000 metres quadrats de superfície, acollirà fins diumenge al vespre un total de 170 expositors,vint més que l'any passat.La innovació serà el fil conductor de l’esdeveniment. A l’estand del comú d’Andorra la Vella els visitants podran fer un recorregut per la parròquia mitjançant tecnologia de realitat virtual. Des d’avui fins a la clausura els visitants podran assistir a diverses xerrades sobre digitalització, innovació, ciutats intel·ligents i sostenibilitat.

La corporació destaca que en el seu discurs inaugural, la cònsol major també ha reitera la satisfacció perquè Govern i comúcoincideixin en l’espai on s’ubicarà el futur recinte multifuncional, a l’entorn de l’Estadi comunal Joan Samarra Vila. "Disposar d’un espai fix on celebrar aquest tipus d’esdeveniments ens permetrà no haver d’hipotecar equipaments necessaris", ha conclòs.

El gros dels actes i activitats organitzats per les associacions tindrà lloc demà i diumenge. Tot i això, avui a la tarda se’n podrà fer un tastet. A dos quarts de set de la tarda la banda de l’Institut de Música oferirà un concert a l’escenari de la Fira d’Associacions, al costat del recinte firal. En aquest espai a un quart de vuit la secció d’acció esportiva de Princiesport farà una demostració de zumba i body combat, dues disciplines esportives amb cada vegada més adeptes.

Enguany la innovació és el centre de la fira. En aquest sentit, a l'estand del comú de la capital, els visitantspoden gaudir d’una experiència immersiva a través de la realitat virtual, ja que mitjançant unes ulleres 3D s’endinsen a la parròquia. L'envelat també hi acull una zona de coneixement i reflexió, l'Àgora 3.0, onrepresentants dels expositors institucionals i

també d’empreses privades faran 13 xerrades relacionades amb el món digital l’smart city, la sostenibilitat i la innovació.

tracking