Movem Ordino demana ara una consulta sobre el projecte de Grifols

El substitut de Sandra Tudó, Jean-Michel Armengol, comparteix els “neguits” dels ciutadans per la instal·lació del laboratori al prat de la Farga

Jean-Michel Armengol, ahir durant el consell de comú.COMÚ D'ORDINO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El conseller del grup de Movem Ordino al comú, Jean-Michel Armengol, va demanar ahir al migdia una consulta popular sobre la ubicació del laboratori de recerca de Grifols. Armengol va fer aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al consell de comú. En la sessió el conseller va jurar el càrrec en substitució de Sandra Tudó, que va presentar la dimissió per assumir el càrrec de secretària general del comú d’Escaldes-Engordany.

Armengol va assegurar que els ciutadans d’Ordino han de poder disposar d’una oportunitat per expressar què pensen sobre el projecte. “Organitzar una consulta popular és el mínim que el comú pot fer. Hem de veure si realment la gent està d’acord amb la ubicació per al laboratori o no”, va afirmar el representant de Movem Ordino. El conseller de la minoria va afirmar que comparteix els “neguits” dels ciutadans per l’impacte de la instal·lació del complex en l’entorn natural del prat de la Farga.

Per la seva part, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va afirmar que la ubicació del laboratori “ja està decidida” i ni tan sols va plantejar la possibilitat que el comú organitzi una consulta popular sobre el projecte. “No hi ha res més a parlar. La gent pot estar o no d’acord amb la ubicació triada. És molt respectable. Des del meu punt de vista no hi ha res més a dir. Han començat les obres del vial d’accés i espero que els treballs avancin en el termini previst”, va declarar el cònsol major.

CONTRAST

El posicionament d’Armengol sobre la ubicació del laboratori d’investigació de Grifols contrasta amb el de la seva predecessora al comú. En una entrevista que Tudó va concedir al Diari el març d’aquest any, l’exconsellera va declarar: “Hi ha qui diu que l’emplaçament del laboratori no és l’ideal. Si les instal·lacions estan ben fetes, per què no s’haurien de fer?”

Quan els periodistes vam preguntar ahir a Armengol per què Movem Ordino ha fet un gir de 180 graus en relació amb el projecte de Grifols, Armengol va explicar que al llarg dels últims mesos els dubtes sobre el projecte que li han fet arribar molts ciutadans de la parròquia han provocat que es replantegi la idoneïtat del prat de la Farga com a ubicació del laboratori.

La nova política de Movem Ordino respecte del projecte de Grifols podria afavorir un acostament amb Enric Dolsa, conseller de X’Ordino. Aquest va desitjar que a partir d’ara hi hagi una col·laboració més fluïda entre els dos grups de la minoria, “cosa que no ha estat possible fins ara”.

LA RESIDÈNCIA, NO AL DARRER DE L'ESCOLA

Armengol va mostrar-se rotundament en contra d’ubicar la residència geriàtrica als terrenys comunals que hi ha al darrere de l’escola de segona ensenyança. El conseller de Movem Ordino va dir que si tots els projectes urbanístics previstos a la zona s’acaben executant i també es construís la residència geriàtrica, “es perdria l’únic pulmó verd a la zona”. Armengol va mostrar-se d’acord a construir una residència geriàtrica, però no als terrenys proposats per la majoria. “És un equipament necessari per a la gent gran de la parròquia, això no ho nego”, va afirmar.

tracking