PARRÒQUIES

El Festival de Titelles d'Encamp celebra els 20 anys amb cinc representacions

L'esdeveniment també comptarà amb un programa escolar per portar als estudiants al teatre el 20 i 21 d'octubre

Presentació de la vintena edició del festivalComú Encamp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Titelles d’Encamp i el Pas de la Casa compleix 20 anys i ho fa amb cinc obres teatrals per a públic infantil i un programa escolar per portar als estudiants de la parròquia encampadana i d'altres centres del sistema espanyol del país al teatre el 20 i 21 d'octubre, segons informa el comú encampadà en un comunicat. El cònsol menor d'Encamp,Jean Michel Rascagnères, ha destacat que "les titelles és un art mil·lenari, amb molta tradició a la Grècia antiga, Xina, Japó..." fent referència a la importància d’aquesta disciplina artística.

Així, la primera obra, encol·laboració amb l’ambaixada d’Espanya, serà Nube Nube de la companyia Periferia Teatro.L’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros, ha destacat que "hi assistiran prop 270 alumnes del sistema educatiu espanyol i 126 alumnes de l’escola andorrana d’Encamp". El comú destaca que l'obra tracta d'un joc poètic sobre la idea de l'amor romànticque se’ns transmet des de la infància inspirat amb el conte de La Sirenita.

La següent, que es durà a terme el 21 d'octubre, seràQue deviennent les ballons lâchés dans le ciel? de la companyia Objet Direct, en col·laboració amb l’ambaixada de França. Aquesta peça teatral posa en dubte què passa amb les coses que perdem o que es perden. L'obra proposa d'una manera divertida i poèticaespostes a les múltiples desaparicions que viu cada nen.

L'ens comunal assenyala que la segona part del Festival de Titelles, oberta a tothom, serà el cap de setmana del 22 i 23 d’octubre, on es representaran cinc obres de titelles entre Encamp i el Pas de la Casa. Així, dissabte tindrà lloc l'obraLa Jana i els 3 ossos, del Centre de Titelles de Lleida, una versió del conte populara Rínxols d’Or i estarà narrada amb titelles, ombres i cançons. Després es representaràGiravolta titelles, de la Companyia Galiot Teatre queconvida als assistents a seure i participar dels diferents contes d’una forma interactiva.

A la vila fronterera esrepresentarà El Ratolí Pérez, a les 17 hores a la Sala de Festes. L’obra, de la Companyia Tutatis, explica la història d’en Pérez, amb l'objectiu de treballarvalors com els hàbits en higiene bucal, la importància d’una boca sana, l’amistat, i la dedicació per les coses.

El festival, segons destaca el comú encampadà, acabarà diumenge amb tres representacions: "Mozartland" en format de concert-espectacle que convida a entrar a l’habitació de jugar del petit Mozart i la seva germana Nannerl, interpretats per dos nens de carn i ossos; "Giravolta titelles" i "L'endrapasomnis"de la Companyia Príncep Totilauuna història onírica i màgica que parla de la por, del valor terapèutic dels contes i de com busquem solucions ben lluny quan la resposta por ser dins de nosaltres mateixos.

tracking