urbanisme

Marsol descarta que la nova llei posi en perill la construcció

La cònsol major de la capital assegura que el text legal no suposa cap perjudici per als comuns, que “estan sotmesos a la Llei del sòl”

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, ahir al Parc Central.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conxita Marsol no veu cap invasió de competències per part del Govern amb l’aprovació de la llei que posarà fre a la construcció. De fet, la màxima responsable comunal d’Andorra la Vella no veu tampoc que aquesta llei suposi cap problemàtica per a la construcció i considera que se seguiran aprovant projectes. En aquest sentit, Conxita Marsol va defensar que no veu una invasió competencial per part de l’executiu envers els comuns “perquè el que fa el Govern és modificar la Llei del sòl, i tot i que el comú té la competència en urbanisme està sotmès a la llei general”. Per aquest motiu, des del punt de vista de la cònsol major de la capital, “des del moment que Govern modifica la llei i l’ordena jo entenc que no [hi ha invasió de competències]”. Així i tot, Marsol va reconèixer que si algun comú considerava que sí que hi havia aquesta invasió competencial tenia el dret a portar-ho als tribunals.

A més, Marsol va defensar ahir des del Parc Central que l’estudi que es realitzarà des del ministeri de Medi Ambient i Habitatge, imprescindible per aconseguir la llicència de construcció durant el pròxim any, “serà un informe més que es demanarà però no creiem que això hagi de limitar la construcció”. Així, la cònsol va considerar que la mesura només ajudarà que la construcció vagi més “ordenada”. Sí que és cert que la cònsol major va reconèixer “que s’ha de prendre alguna mesura; la construcció és positiva però també hem de mirar de preservar el nostre paisatge i per tant creiem que és bo haver-ho fet”. Així i tot, segons Marsol, la llei impulsada des de l’executiu “no és una moratòria, ara per ara és una suspensió d’un mes mentre es facin aquestes ordenances que han d’establir com els comuns farem aquest estudi de càrrega, per veure fins a quin punt podem arribar a créixer”. Per tant, des del punt de vista de la cònsol “es podran continuar presentant projectes”. Fins i tot, Marsol va asseverar –amb relació als criteris que es marcaran des de l’executiu– que “no serà una cosa excessivament de complir perquè es validin els projectes”.

Amb relació a la capacitat de creixement de la capital, la responsable comunal va apuntar que “Andorra la Vella és una parròquia que encara té molt espai per construir perquè tenim tota la plana de Santa Coloma”, motiu pel qual l’informe de càrrega que el comú haurà d’elaborar també “tindrà en compte tot el que ja està autoritzat i fins on podem arribar”. En aquest sentit, Marsol va recordar “que la gran part del territori per construir és eixample urbà, és a dir, hi ha separacions de sis metres entre edifici, les parcel·les no es poden ocupar al 100% i, per tant, ja està relativament calculada l’edificabilitat de la parròquia”.

tracking