La mina de Llorts reobre als visitants

L'espai es va tancar al públic per despreniments de roques

Actes de la festa major d'OrdinoComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Ordino reobre demà la mina de Llorts després dels treballs de millora a la roca que s'han fet per garantir la seguretat dels visitants. L'espai es va tancar el 17 d'agost en detectar-se despreniments de roques petites a l'interior que s'han solucionat amb la instal·lació d'una xarxa per cobrir el sostre, segons informa la corporació.

La reobertura a les visites guiades a la mina es fa coincidint amb la festa major d'Ordino que celebra demà Sant Corneli i Sant Cebrià i es mantindrà fins al 16 d'octubre. El comú recorda que l'espai que recupera part de la història de la siderúrgia a la parròquia i al Principat i és un dels llocs més visitats d'Ordino.

Els acte de la festa major començaran al migdia amb la missa solemne, seguida d'un aperitiu al Comunidor. Per a la tarda s'han previst un taller de bombolles i activitats per als infants i un ball de tarda a les 19 hores. Dissabte al matí hi haurà concurs de petanca al camp dels Buners.

Duatló familiar

El comú d'Ordino ha anunciat aquesta tarda la celebració conjuntament amb la Massana d'una duatló familiar que inclou recorregut en bicicleta i cursa a peu. La prova és l'evolució de l'antiga Travessa la Massana-Ordino i deixa de tenir càracter competitiu "per fomentar la pràctica de l'esport entre els més petits".

Les dues parròquies remarquen que davant l'amplia oferta de competicions de muntanya s'ha volgut crear un nou producte amb els infants com a protagonistes. La duatló sortirà en bicicleta des de la plaça de les Fontetes fins a la plaça de la Closa d'Ordino on començarà l'itinerari a peu i s'ofereixen diferents recorreguts. La inscripció costa 10 euros per a majors de 12 anys i inclou una samarreta i el dinar d'arrossada popular.

tracking