Esport no competitiu i per a totes les edats al Somloria Sport Festival

Es preveuen caminades, el popular Tomb lauredià, gimcanes infantils i pedalades

Presentació del festival Somloria ahir al matí.M.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sant Julià de Lòria acollirà durant el cap de setmana del 17 i 18 de setembre el festival Somloria, un esdeveniment esportiu que neix amb la voluntat de donar a conèixer els recorreguts de la parròquia. “Volíem ser els pioners a crear unes jornades esportives sense competició”, va explicar dimarts l’organitzador del festival, Gerard Riart, durant la presentació de l’esdeveniment. “Volem que sigui una festa de l’esport i que tothom hi pugui participar sense la pressió de cronòmetres ni rànquing de classificació”, va afegir. De la seva banda, el cònsol major, Josep Majoral, va afirmar que “el comú sempre aposta per la pràctica esportiva a l’aire lliure i en grup, un dels pilars de la salut”.

La primera jornada del festival, que tindrà lloc dissabte, se centrarà en caminades populars. En canvi, diumenge es dedicarà tot el dia a les activitats de bicicleta. El programa, en aquest sentit, preveu, entre d’altres activitats, caminades, el popular Tomb lauredià, gimcanes infantils, pedalades de BTT, pedalades de bicicletes elèctriques, pedalades cicloturístiques i una divertida activitat d’orientació familiar. A més, aniran acompanyades d’una fira d’expositors a la plaça de la Germandat.

Pel que fa als recorreguts, tindran diferents llargades i intensitats per adaptar-se a cada participant. Així, aquells que s’apuntin al Tomb lauredià podran escollir entre el recorregut llarg –de 15,1 quilòmetres i 1.400 metres de desnivell–, el mitjà –de 8 quilòmetres i 650 metres de desnivell– o el curt –3,5 quilòmetres i 300 metres de desnivell–. Per altra banda, la pedalada de BTT i la pedalada d’eBikes també presentarà dues modalitats: el recorregut blau –22 quilòmetres i 950 metres de desnivell– i el recorregut vermell –35 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell–. “No són circuits fàcils. L’objectiu és donar a conèixer les tres ascensions de la parròquia: el coll de la Gallina, Certés i la ruta de la Peguera”, va comentar Riart.

tracking