projecte

Ordino pagarà el pàrquing d'un nou geriàtric privat

La corporació prepara el plec de bases i té previst posar 5 milions per l’aparcament

El centre geriàtric s'ubicaria darrera de l'escola de segona ensenyança.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d’Ordino està preparant un plec de bases perquè es pugui instal·lar una residència geriàtrica als terrenys que hi ha darrera del centre de segona ensenyança de la parròquia i que són de propietat comunal. En concret, es voldria donar sortida al projecte que volia portar el grup Avintia a l’antic hotel Casamanya i que finalment es va descartar per poder utilitzar les dependències per al ministeri de Medi Ambient. El projecte, que encara s’ha d’acabar de definir, aniria acompanyat d’un pàrquing soterrat de dos pisos que aniria a càrrec de la corporació comunal i costaria uns cinc milions d’euros, segons han indicat fonts de la corporació.

La voluntat del comú, segons han indicat les fonts, era poder aprovar el plec de bases dilluns vinent en una sessió de consell de comú. Un fet atípic, ja que normalment a l’agost no se’n fan. Finalment, però, els dubtes que encara hi ha sobre com s’hauria d’encarar el projecte han deixat la reunió per a més endavant. Entre altres qüestions, caldria aclarir per quant de temps es faria la concessió del terreny, quantes places tindria el centre i quantes podrien ser concertades per la població, i a quin preu, ja que es parla d’un centre d’alt nivell. També es planteja si es tracta del lloc idoni, tenint en compte que és una zona que alguns consideren que s’ha de mantenir com a espai verd ja que al voltant està previst que hi hagi moltes construccions.

En tot cas, els cònsols tenen clar que volen tirar endavant el projecte i volen acabar de defnir aquestes qüestions en els propers dies malgrat els dubtes que el projecte i els terminis està generant tant dins dels membres de la majoria comunal com entre la minoria, segons van apuntar les fonts.

PROJECTE

Plec de bases

El comú d’Ordino està preparant un plec de bases perquè es pugui instal·lar un centre geriàtric privat als terrenys que hi ha darrera de l’escola de segona ensenyança.

Interès privat

L’empresa Avintia, que ja volia portar el projecte a l’antic hotel Casamanya, estaria interessada a instal·lar-se a la parròquia.

Consell aplaçat

El comú volia aprovar el plec de bases dilluns vinent en una sessió de consell de comú. Finalment, però, s’ha decidit deixar-ho per a més endavant perquè encara queden diversos aspectes del projecte per tancar.

Genera dubtes

El projecte genera alguns dubtes, com ara per quant de temps es faria la concessió, quantes places tindria el centre i si n’hi hauria de concertades per la població, així com quin preu tindria i si la ubicació plantejada és la idònia.

tracking