Parròquies

Punt lila contra les agressions masclistes a la Massana, l'Aldosa i Encamp

La iniciativa sorgeix com a mesura d'acció preventiva en vista dels casos de punxades a Sant Julià

Encamp habilita un punt lila a la zona de concertsComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes majors d'Encamp, l'Aldosa i la Massana comptaran amb un punt lila destinat a informar, sensibilitzar, prevenir i atendre possibles actituds i comportaments sexistes. En el cas d'Encamp, l'espai estarà organitzat pel Punt d'Informació Juvenil i estarà instal·lat a la zona de concerts, a l'aparcament de Sant Miquel, les nits de dissabte, diumenge i dilluns.

En nota de premsa, el comú encampadà apunta que la iniciativa sorgeix com a "mesura d'acció preventiva en vista de les darreres denúncies sobre agressions masclistes amb punxades a dones en espai d'oci, i especialment, després de la denúncia efectuada el darrer dia de festa major de Sant Julià de Lòria". El punt lila d'Encamp comptarà amb personal del comú "preparat" per a informar iassessoraren les necessitats que es derivin, i amb la col·laboració del Govern que ha facilitat el material informatiu. L'horari d'obertura serà dissabte de les 23 a les 5 hores, diumenge de les 23 a les 4 hores i dilluns de les 23 a les 3 hores.

Tanmateix, les festes de l'Aldosa i la Massana també disposaran d'un punt lila per "atendre les possibles incidències", segons ha informat el comú massanenc a través de les xarxes socials. L'espai s'habilitarà, en primer lloc,a la festa major de l'Aldosa a partir d'avui ifins aldiumenge, mentre que aquell mateix dia s'ubicarà a la Massana fins aldimarts.

La potenciació dels punts liles a les festes majors és una de les propostes que Acció Feminista va fer arran dels casos de punxades a les festes de Sant Julià.

Les festes majors de l'Aldosa i la Massana tindran punts liles

tracking