rEPORTATGE

Seqüeles de festa major

Unes fotografies de les deixalles que va acumular la segona nit de celebració a Sant Julià van provocar diversos comentaris a les xarxes. L’episodi, segons el comú, és usual pel context.

Deixalles acumulades a l'avinguda Verge de Canòlich.Comú de Sant Julià

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria va publicar ahir al migdia, a través de les seves xarxes socials, unes fotografies on es podia apreciar la gran quantitat de deixalles que van haver de recollir durant el matí els funcionaris de la corporació als carrers de la parròquia després de la segona nit de festa major. Una tasca que van dur a terme diversos agents amb l’ajuda de vehicles de neteja.

Les imatges impactaven per l’acumulació de gots de plàstic a l’avinguda Verge de Canòlich. El missatge en qüestió expressava un “fort agraïment” als treballadors de l’ens per deixar els car-rers en les millors condicions. “Gràcies per la vostra feina!”, es podia llegir al text. D’entre els comentaris, van destacar algunes opinions de veïns amb relació al comportament dels assistents a la festa, on qualificaven la seva actitud de “penosa” i “vergonyosa”.

Josep Majoral, el cònsol major de la parròquia, va comentar, amb referència a aquest fet puntual, que la presència de deixalles és un episodi freqüent, sobretot, en dies de festa major i que, en qualsevol cas, la publicació en qüestió anava més aviat dirigida al fet de felicitar els treballadors del comú per la seva tasca de neteja, tot i que també, segons va al·legar, per conscienciar la ciutadania. “Hem volgut fer un agraïment públic a la feina que han fet els treballadors del comú perquè els altres ens ho hàgim pogut passar bé”, destacava Majoral. Tot i això, el cònsol major lauredià reconeixia que la publicació de fotografies com aquestes no deixen mai de sorprendre. “Poca gent s’imagina que es pugui acumular aquest gruix de deixalles”, comunicava Majoral.

Alguns usuaris que van comentar la publicació a les xarxes socials es van qüestionar per quin motiu el comú continua optant per utilitzar gots de plàstic d’un sol ús en lloc d’apostar per gots reutilitzables que la ciutadania hauria de pagar. Una opció més ecològica que contribuiria a reduir el consum de plàstic. En aquest sentit, Majoral va admetre que es tracta d’un suggeriment que el comú no s’ha plantejat, però que, en tot cas, quedarien descartats els envasos de vidre per evitar qualsevol incident relacionat amb la seguretat.

Majoral, malgrat aquest episodi col·lateral, valorava ahir els primers dies de festa major de la capital laurediana molt positivament. “Ha estat un èxit en tots els sentits”, assegurava el cònsol fent referència a les jornades de divendres, dissabte i diumenge. En aquest sentit, un aspecte a destacar, segons Majoral, va ser l’elevada participació. “Els tècnics de cultura apuntaven que la quantitat de gent que hi havia ahir a la plaça de la Germandat es podia equiparar a un macro concert”, indicava. Per altra banda, quant a incidents, Majoral va celebrar també que el comportament de la majoria dels assistents ha estat correcte, ja que els agents de la policia només han registrat un parell d’incidències poc rellevants. “Els aldarulls que hi ha hagut són els típics episodis relacionats amb baralles, gent que ha begut o botellots”, indicava. “Res que no sigui normal en el context d’una festa major”, afegia. La festa major, que es va iniciar aquest divendres, finalitzarà demà, a les 1.30 hores de la nit, amb una actuació de versions a càrrec de Neon Collective Tributes.

tracking