CONSELL DE COMÚ

Escaldes aprova la modificació urbanística del Clot d'Emprivat

Gili espera aconseguir una zona verda similar a El Parc Central; l’oposició té dubtes jurídics sobre la viabilitat de l’ordinació

Consell de comú d'avuiMarc Romero

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sessió ordinària del comú d'Escaldes-Engordany ha aprovat aquesta tarda, amb els vots de la majoria i l'abstenció de l'oposició, la modificació urbanística de la zona del Clot d'Emprivat. Amb aquesta modificació l'ens comunal espera alliberar un 50% de cada una de les 12 parcel·les del Clot per així aconseguir una zona verda que tindria una dimensió similar al Parc Central d'Andorra la Vella.

De fet, la modificació planteja la unificació de totes aquestes zones alliberades permetent la construcció de torres en altres punts d'aquesta zona agrupant així la zona edificada i la zona enjardinada. "La idea és agrupar-ho tot; ja que es van autoritzar torres, que tenen un impacte visual i que treuen sol, el que proposem ara és el fet de modificar la forma d'aquestes torres per tal que ens permeti alliberar espai", ha assegurat la cònsol major d'Escaldes, Rosa Gili.

En aquest sentit, l'oposició ha optat per abstenir-se davant els dubtes jurídics que els planteja aquesta proposta, tot i que el conseller de la minoria Miquel Aleix ha assegurat que sí que veu amb bons ulls la idea de crear un espai verd.

Cessió de Caldea alSemtee

D'altra banda, el consell de comú també ha aprovat la cessió fins al 2062 de tots els espais comunals de la torre de Caldea alSemtee, que es farà càrrec de la gestió i del manteniment de l'edifici. D'aquesta manera, el comú s'assegura estalviar-se el manteniment "d'un edifici antic", hadestacatel cònsol menor, Quim Dolsa, així com un pagament de 200.000 euros anuals, més un 3,1% de la facturació de l'hotel que està projectat en aquests nous espais, el que, segons les primeres estimacions, podria suposar entre 60.000 i 70.000 euros més per a l'ens comunal.

tracking