PARRÒQUIES

Govern dona suport a la modificació del POUP d'Ordino

El comú va anunciar que modificarà el Pla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial per definir un model "més sostenible"

Reunió de poble d'OrdinoFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'executiu dona suport a la modificació delPla d'Ordenació i Urbanisme Parroquial (POUP) que ha desenvolupat el comú d'Ordino "des d'un punt de vista tècnic". Així ho ha afirmat el ministre Jover durant la roda de premsa d'aquest dimecres posterior al consell de ministres. "Creiem que el creixementeconòmics'had'acompanyarobligatòriamentde la premissa de la sostenibilitat iaixòimplica modificar les nostres normes, els nostres plans d'urbanisme per anaradequantaquella voluntat licita dedesplegarnous projectes amb l'interèsgeneral com a país".

Aquesta valoració es fa arran de l'anterior reunió de poble on la corporació va anunciar que en els darrers dos anys s'han materialitzat 44.990,42m2en construccions a la parròquia i els nous plans aprovats inclouen fins a 385.628,82m2fet que comportaria que els habitants de la parròquia passessin de ser dels 5.309 actuals a 12.260 en la pròxima dècada. Per això, l'ens comunal va encarregar uns estudis amb relació a la sostenibilitat, la demografia i el medi ambient per conèixer la situació actual i prendre les decisions pertinents. En la mateixa reunió el comú va mostrar el seu desacord en la construcció massiva de terrenys a la parròquia i vaanunciar que modificarà elPOUPamb la finalitat de definir un model de parròquia "més sostenible".

Per la seva banda, Jover ha assenyalat que "ens sentim a gust buscant aquest punt de compromís cap a la sostenibilitat. Haurem de posar una marxa més, a ningú se li escapa que la pressió sobre el territori ha incrementat en els darrers anys i hem d'anar apropant posicions entre tots i el que hem de fer és ajudar a bastir aquestes sinergies perquè el canvi sigui més significatiu".

tracking