Parròquies

Andorra la Vella inaugura el primer parc "totalment inclusiu"

L'equipament és accessible a persones amb diversitat funcional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Andorra la Vella ha inaugurat avui el primer parc "100% inclusiu", ubicat al costat de l'escola Meritxell. La cònsol major,ConxitaMarsol, ha celebrat que la iniciativa hagi nascut del consell d'infants. "Demostra la sensibilitat i generositat de tots els infants de la parròquia, que pensen en tots", ha comentat.

La cònsol ha destacat que la localització del nou parc permetrà "un espai de lleure i esbarjo" per als usuaris de l'escola Meritxell. L'espai compta amb jocs adaptats, així com un terra de seguretat. A més, també inclou amb un espai amb màquines d'esportdestinadaals més grans. Enaquest sentit,Marsolha destacat que la voluntat del comú és avançar cap a aquest tipus de parc. Per aquest motiu ha indicat que, per exemple, ja treballa amb el canvi d'alguns jocs del Parc Central, on "farem el possible perquè alguns siguin més inclusius". Al cap i a la fi, la voluntat del comú és que "com a mínim, hi hagi un bon sector completament inclusiu".

A la presentació del parc hi ha participat també l'esportista AlbertLlovera, que ha celebrat que "aquest parc ens donarà una part molt sensible que ens mancava". En aquest sentit, ha destacat que "els nens amb dificultat cognitiva, els que van en cadira de rodes i tots els altres" tindran un joc nou. Marsol i Gili no han parlatSobre la proposta deMarsolde convertir els límits de la zona d'administració única en límits territorials, la cònsol de la capital ha manifestat que, de moment, Rosa Gili no s'ha posat en contacte amb ella. Ara bé, ahir la corporació escaldenca va comunicar a través d'una nota de premsa que està oberta a parlar-ne.Marsolha indicat que encara no ha presentat la proposta als seus companys de comú. A més, ha avançat que segurament celebrarà una reunió de poble per tractar la qüestió. Tot iaixò,s'ha mostrat convençuda que "no hi ha d'haver cap problema" perquè "la feina ja es va fer l'any 1988 quan es van definir els límits".

Inauguració del parc inclusiu de la capital

Inauguració del parc inclusiu de la capital

tracking