El Festival de Jazz tindrà continuïtat

El comú està satisfet amb la tornada del certamen i el turisme que aporta

Ron Carter va acomiadar ahir aquesta edició.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d’Escaldes Engordany, Rosa Gili, va confirmar que el Festival de Jazz tindrà continuïtat. Gili va assegurar que “ha vingut per quedar-se”. Consideren que l’èxit de públic i la bona acollida entre els veïns és motiu suficient per garantir que l’any que ve es torni a celebrar. “Veiem que està tenint èxit, la gent feia temps que volia recuperar el festival”, va assegurar la cònsol. L’esdeveniment musical ha tingut lloc 18 anys després que s’aturés, l’any 2004. “Hi ha il·lusió d’haver recuperat el festival i esperem que tingui continuïtat”, va assegurar la cònsol major, que va deixar molt clar que el volen recuperar per a una llarga temporada.

Rosa Gili va valorar molt positivament la varietat del cartell. Va assenyalar que “hem pogut portar primeres espases del gènere com a gran reclam”, però sense oblidar “els formats més reduïts amb propostes de músics joves que han tingut l’oportunitat de tocar al carrer”. La cònsol major va dir que aquesta oferta variada ha estat part de l’èxit de la tornada del festival.

Pel que fa a la repercussió en l’economia de la parròquia, Gili va comentar que les actuacions programades “aportaran turistes a la parròquia en una època en què sempre hi ha menys afluència” i considera que els efectes positius de la presència del festival justifiquen la continuïtat.

El certamen escaldenc ha portat aquests dies grans músics de jazz del panorama internacional a l’escena andorrana, com són el pianista Marco Mezquida, la cantant Sílvia Pérez Cruz com a part de la banda Farsa Circus Band i el contrabaixista nord-americà Ron Carter, el cap de cartell d’aquesta edició i que va actuar ahir. El festival va néixer el 1985 i va comptar amb els màxims exponents internacionals del gènere. Carter va cloure els quatre concerts de gran format.

Ron Carter durant el concert d'ahir a Prat del Roure.

tracking