Marsol ajorna el projecte del telefèric de Carroi

La cònsol de la capital no descarta el giny i afirma que es posposa per l'encariment dels materials

Conxita Marsol a l'Andorra la Vella en florFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d'Andorra la Vella,ConxitaMarsol, ha assegurat que el projecte del telefèric fins al pic deCarroi"no està descartat, però si bastant ajornat".Marsolapunta que hicontinuacreient "fermament" i que creu que si no pot el pot dur a terme aquesta corporació, "la següent l'hauria de tirar endavant". La cònsol ha justificat aquest ajornament a l'encariment dels materialsa causa dela pandèmia, que fan que "sigui complicat que el sector torni a apostar pel projecte", en declaracion aquest matí en la presentació dels eventuals d'estiu.

Conxita Marsolha recordat que la idea era tirar-lo endavant amb inversió privada, fet que ara mateix no seria possible. Per això assegura que caldria tornar a plantejar el projecte i "canviar el xip" per fer una aposta des de la inversió pública.

Plantejar un nou vial

Marsoltambé ha fet al·lusió al col·lapse que ha viscut la capital aquest cap de setmana amb la celebració de la prova esportiva de l'Ironman, i en general "cada dia, durant l'entrada i sortida de les escoles". La cònsol ha fet una crida a plantejar canvis d'hàbits, a deixar els cotxes i a fer un major servei del transport públic o a anar a peu. Tot i això,Marsolha reconegut que "indistintament s'ha de començar a replantejar un altre vial": "Si s'organitza la zona de l'Ubach hianiranvials que haurien de ser els que faran una mica de pulmó d'Andorra la Vella. El carrer Prat de la Creu és molt urbà i cada vegada ho hauria de ser més, el que avui és el Prat de la Creu s'hauria de traslladar a l'avinguda Tarragona i l'avinguda Tarragona a algun tipus de vial que hauria d'anar per la zona de l'Obac", ha exemplificatMarsol, deixant clar que això seria en un futur llunyà. "Ara s'urbanitzarà un altre tros passat la Borda Nova i si finalment urbanitzem tota la zona de l'Estadi Comunal per fer el multifuncional s'hauriade fer algun canvi al vial que hi ha fins ben avall", ha afegit.

tracking