Marsol vol que 'Andorra la Vella en flor' sigui una cita nacional

La cònsol es proposa consolidar l’esdeveniment com una cita anual imprescindible

Membres del comú i del Govern acompanyats de 'Les délicates'.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Andorra la Vella en flor arriba per quedar-se. Aquesta és la voluntat de la cònsol major d’Andorra la Vella respecte a la nova mostra que neix per aportar un toc de color a la parròquia. “No ens volem quedar en el pla local. Pensem que ha d’evolucionar”, va deixar clar ahir la cònsol en unes declaracions prèvies a l’espectacle inaugural del nou esdeveniment. “Ens agradaria que es consolidés com una cita anual imprescindible, que tingui una vocació més nacional i que s’estengui al llarg de tot l’eix comercial amb la implicació dels comerciants i del sector de la restauració”, va afegir, a més de matisar que tot i que la decisió no depèn exclusivament del comú, es mostra disposada a estendre la mà a tothom que hi vulgui participar. “Ens agradaria que se celebrés almenys a les parròquies centrals”, va proposar.

La primera edició d’Andorra la Vella en flor va quedar oficialment inaugurada ahir a la tarda amb la participació de Les délicates, un espectacle itinerant de flors gegants que va recórrer l’avinguda Meritxell cridant l’atenció de ciutadans i turistes per donar el tret de sortida als dotze dies que la capital es transformarà amb la col·locació de 15 estructures florals de gran format a diversos punts emblemàtics, incloent les façanes del comú i Govern. “Volem convertir les zones d’Andorra la Vella en un reclam per als turistes i en un atractiu més de la zona comercial durant la temporada baixa”, va assegurar Marsol. “Voldríem implicar sobretot comerços i hotels perquè tothom hi participi amb les decoracions a les façanes”, va afegir. Amb relació al nou esdeveniment –que ha tingut un cost de 100.000 euros per a la corporació–, Marsol va explicar que el comú havia decidit apostar per motius florals com a reclam perquè “aporten alegria, pau, tranquil·litat i un punt de llum i color”. “És una bona manera de fer encara més atractiva la parròquia d’Andorra la Vella”, va exposar.

D’entre les instal·lacions, en destaquen tres de gran format que han estat col·locades a la façana de casa comuna, a la plaça de la Rotonda i al llarg de l’avinguda Tarragona, que han estat creades per un artista floral de renom internacional i membre de l’Escola de paisatgisme de Barcelona, Daniel Santamaria, inspirades en els colors de l’arc de Sant Martí. Un altre element singular és un sostre floral ornamental a l’avinguda Meritxell, similar al del carrer Callaueta, que romandrà durant tot l’estiu i que també ofereix l’obra a la part més assolellada de l’eix comercial. La resta de decoracions es troben al carrer del Consell General, la rotonda de Prada Casadet, la plaça Guillemó, el passatge Codina –avinguda Meritxell, 111– l’oficina de Turisme, l’avinguda Meritxell, 96, l’avinguda Meritxell, 112 (jardí vertical), i a l’encreuament del carrer Valira amb el passeig del riu.

tracking