CULTURA

Exposició sobre la música gràfica

L'Espai Caldes acull la mostra 'Una poètica del vertigen. Música i grafia' des d'avui 22 de juny fins al 10 de setembre

La façana del CIAM a la parròquia d'Escaldes-EngordanyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Espai Caldes acull l’exposició 'Una poètica del vertigen.

Música i grafia' des d'avui 22 de juny fins al 10 de setembre, segons informa el comú en un comunicat. Es tracta d'una mostra a l'entorn de tendències musicalsmés innovadores de la segona meitat del segle XX: la música gràfica on s'hi exposen una vuitantena de partitures i altres documentsde la col·lecció personal del David Sanz com ara correspondència, llibres, programes de concert, i enregistraments, entre d'altres. L'ens comunal destaca que es tracta d'unecorregut geogràfic, sonor i visual que permet copsar el naixement i desenvolupament d’aquesta tendència musical, que es caracteritza pel seu interès en la grafia com a recurs d’expressió i creativitat.

L’exposició està estructurada com un viatge que passa per diferents indrets que en faciliten el fil conductor. Així, a través d'aquests es pot conèixer l'obra de compositors com Schoenberg, John Cage, Krystof Penderecki, Sylvano Bussotti, o Georg Crumb. A més de conèixer de primera mà les opinions d'alguns dels compositors més rellevants comHelmut Lachenmann, Joan Guinjoan, Luis de Pablo o Josep Maria Mestres Quadreny, en vídeos on exposen la seva visió sobre l’estètica i les obres, segons destaca l'ens comunal.

Per altra banda, a l'entorn de l'exposició s'han organitzat diferents activitats i la primera serà dimecres 20 de juliol a les 20 hores, un espectacle acàrrec del guitarrista David Sanz amb l’acompanyament de la veu de Noemí Rodríguez i la dansa de Xavi Pérez amb visita guiada.Dimarts 23 d’agost, a les 20 hores, hi haurà un concert en què Albert Bartomeu recrearà l’esperit d’innovació i creativitat que el segle XX va portar a l’art i a la música, també amb visita guiada.

tracking