PARRÒQUIES

Encamp rebaixa el preu per abocar al Maià

A partir de la setmana que ve hi haurà una tarifa única de 4,5 euros per tona

L'abocador del Maià.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consell de comú ha aprovat per unanimitat avui a primera hora de la tarda que l'abocador de terres del Maià tingui un preu únic per tona de 4,5 euros. Fins ara el preu per tona variava en funció de la quantitat abocada. Fins a 10.000 metres cúbics s'havien de pagar 7,5 euros per tona, entre 10.000 i 200.000 metres cúbics, 6,5, i a partir de 200.000 metres cúbics, 4,5.

La cònsol major, Laura Mas, ha explicat que l'hamesura s'ha pres per ajudar el sector de la construcció en un moment en què algunes obres podrien haver-se d'aturar per la manca d'espais per abocar la runa. Cal recordar que l'abocador deBeixalístancarà a l'octubre i que totes les tones ques'hillençaranen aquests mesos ja han estat adjudicades.

La mesura entrarà en vigor la setmana vinent, un cop que s'hagi publicat alBOPA. Mas ha apuntat en les darreres reunions entre els comuns, el Govern i l'Associació de Contractistes d'Obres d'Andorra (ACODA) s'ha posat sobre la taula la possibilitat de crear "centres d'abocament de terres detransició" mentre no es trobi una alternativa a l'abocador deBeixalís.

Inaguració del mural 'Arrels'

D'altra banda, el comú d'Encamp ha inaugurat aquesta tarda el nou mural 'Arrels' a la façana de l'oficina de Turisme del Pas de la Casa, obra del pintor muralista Pelucas, Pelas Bubbles de Moanin Gallery.

tracking