parròquies

La Massana impulsa un projecte de gastronomia sostenible

L’estratègia es desevoluparà en set etapes durant divuit mesos

Mostra fotogràfica de diversos instagramers especialitzats en gastronomiaEduard Comellas/Comú de La Massana

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana ha encetat l’estratègia batejada "La Massana, Epicentre de la Gastronomia Sostenible", amb una presentació al sector turístic de la parròquia, que ha comptat amb la presència d’autoritats comunals i nacionals, segons informa l'ens comunal en un comunicat. En aquest sentit, el projecte uneix la sostenibilitat i la gastronomia. L’estratègia engloba objectius ambientals, socials i econòmics, alineats amb el ODS, els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La cònsol major, Olga Molné, ha recordat que el comú va tirar endavant, fa dos anys, el pla "La Massana Sostenible", un pla que ara s’amplia posant el focus en la gastronomia sostenible. Així, segons assenyala la corporació, l'estratègia ha donat el tret de sortida amb la presentacióública del projecte, per posicionar la marca i exposar el contingut de les diferents etapes, encaminades a evolucionar cap a una gastronomia sostenible, respectuosa amb els recursos natural, econòmicament viable, que minimitzi el rebuig i prioritzi el producte local i de temporada. En aquest sentit, segons ha explicat el conseller deTurisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà, "Desenvoluparem l’estratègia en set etapes, durant un període de 18 mesos, en les quals a banda dels establiments de restauració també volem implicar a tota la ciutadania, a través de programes formatius".Per portar a terme aquesta estratègia, el comú compta amb la consultoria de l’empresa especialitzada Win&Green.

Els visitants han pogut fer un recorregut visual del projecte,a través d’uns plafons descriptius i explicatius del procés i d'un vídeoque vol transmetre emocions, a través de la importància de la gastronomia com a part de la cultura, segons destaca l'ens comunal. Així mateix, el projecte compta amb una mostra fotogràfica de diversos instagramers especialitzats en gastronomia quees podrà visitar durant els mesos de juliol i agost al vestíbul de les Fontetes.

La presentaciótambé ha comptat amb un show cooking a càrrec dels cuiners Arnau Grau i Marc Dias, que han demostrat que la gastronomia sostenible és un tipus de cuina innovadora, creativa i variada, on el producte de proximitat i les receptes d’aprofitament tenen un paper cabdal i on han volgut mostrar que "els aliments es poden aprofitar al 100%".

L’acte s’ha tancat amb una degustació de receptes tenint en compte criteris sostenibles. Així mateix, dins la vessant divulgativa de la campanya, es proposaran diverses receptes per a l’aprofitament integral dels productes, segons ha assenyalat la corporació.

tracking