El Festisport s'acomiada fins l'any que ve

La parròquia s'ha omplert durant dos dies amb una quarantena d’activitats esportives

Participants al Festisport.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una vintena de clubs esportius i federacions han organitzat diferents activitats per donar-se a conèixer durant tot el cap de setmana. Moltes famílies han aprofitat l’ocasió per informar-se sobre les diferents disciplines de cara al pròxim curs escolar. “Estem molt satisfets perquè hem complert amb el doble objectiu de promocionar els clubs i federació i al mateix temps oferir un ampli ventall d’activitats esportives a tothom, però especialment al públic familiar”, ha assegurat el conseller d’Educació, Joventut i Esports, Kevin Poulet.

L’oferta del Festisport s’ha distribuït per tres emplaçaments de la Massana: la plaça de l’Església -amb un rocòdrom i un escenari per oferir exhibicions de dansa i rítmica-, el Prat Gran -amb tennis taula, esports d’equip, escacs i el pump track-, i les Fontetes, on s’hi ha ubicat el VideSport, el mercat de roba i complements de segona mà, a més de ser l’escenari d’espectacles, el taller i l’exhibició castellera, el segway i un dels punts de pedalada solidaris amb Assandca, juntament amb Anyós Park.

Els clubs i federacions han expressat la seva satisfacció per les demandes d’informació que han rebut, moltes de les quals es traduiran en noves inscripcions. També van rebre força demandes els Castellers d’Andorra.

Pel que fa als espectacles, el públic ha valorat la qualitat de les diferents exhibicions, com la d’aquest migdia amb TC Escola de Dansa.

També han tingut molt èxit les diferents sessions de l’escape room, “Entre fronteres: guies i fugitius”.

D’altra banda, els esports inclusius han despertat l’interès del públic. En aquesta primera edició del Festisport s’han programat dues activitats per a persones amb deficiència visual: el golbol, un esport paralímpic que es juga entre dos equips de tres persones, que han de marcar gol seguint la trajectòria sonora de la pilota, i l’escalada en rocòdrom amb oclusió ocular. En els dos casos, els participants s’han tapat els ulls amb una vena i han pogut experimentar les sensacions a través dels altres sentits.

Com ha afirmat el conseller Poulet “el FestiSport es vol convertir en la festa anual de l’esport al país i per això ja podem assegurar que l’any que ve el tornarem a organitzar, aplicant millores perquè encara sigui més atractiu”.

Pel que fa al temps, només s’han hagut d’aturar les activitats durant una hora aquesta tarda, de 16 a 17 h. Un cop ha passat la tempesta, s’han pogut reprendre fins gairebé les 19 h.

El Festisport s’ha tancat amb l’entrega del xec de la pedalada solidària a Assandca.

tracking