Visites guiades a les zones humides de Sorteny

Es tornarà a regular l’accés al Parc natural amb vehicle privat i hi haurà disponible la línia de bus parroquial Ordino-Sorteny

El bus parroquial arribarà directament a SortenyFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d'Ordino vol donar a conèixer la importància de les zones humidesdeclarades d’importància internacional al tractat de RAMSAR del Parc natural de la vall de Sorteny. Per això, s'han programat sortides guiades, de moment pels dies 14 i 28 de juliol, segons informa l'ens comunal en un comunicat.Es tornarà a fer la ruta de les saleres de l’Estanyó, més orientada al descobriment de la ramaderia, on s’explica la importància d’aquest mineral per als animals a l’alta muntanya. Una proposta que es completa amb un dinar de productes agrícoles i ramaders de proximitat.

D'altra banda, l'oficina d'informació inaugura temporada d'estiu fins al 15 de setembre.Entre les novetats més destacades per al visitant, destaca la reedició de la guia del parc i el disseny d’un plànol, on apareixen els llocs d’interès i les principals rutes que es poden fer a les valls de Sorteny i Rialb, des de la caseta, segons destaca la corporació. Així mateix, l'espai annex a la oficina que es va obrir l'any passat, s'ampliaràamb nous continguts al voltant de la història de la ramaderia i l’arqueologia de la vall.En aquest sentit, l'ens comunal destaca també la restauració de dues cabanes de pastor seguint la tècnica tradicional de la pedra seca, construccions que es troben just abans d’arribar al refugi Borda de Sorteny. Actualment es treballa en la recuperació de l’antic camí d’accés al prat de dall del Pla de Sorteny i en la construcció d’una font d’ús públic a l’aparcament.

Els mesos de juliol i agost es tornarà a regular l’accés al Parc natural amb vehicle privat per evitar la saturació de vehicles a la carretera i a l'aparcament. Durant aquests dos mesos hi haurà disponible la línia de bus parroquial Ordino-Sorteny per 0,20 cèntims.

tracking