El Govern rehabilita l'església de Sant Roc de Sornàs

Visita a Sant Roc de Sornàs.SFGA / J. A. VILADOT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Cultura i Esports va fer la recepció ahir de les obres d’intervenció i de rehabilitació que s’han desenvolupat l’últim mes i mig a l’església de Sant Roc de Sornàs, declarada bé d’interès cultural (BIC) l’any 2003. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el ministre de Territori i Habitatge, Víctor Filloy, juntament amb l’equip del departament de Patrimoni Cultural, van visitar l’església per veure de primera mà les intervencions i millores generals que s’han fet al BIC.

Els treballs s’emmarquen en la tasca del departament per impulsar les intervencions necessàries per conservar i mantenir el patrimoni immoble del país, amb la voluntat que perduri en el temps en les millors condicions possibles. “La rehabilitació de l’església de Sornàs és el perfecte exemple de la línia d’actuació que estem duent a terme des del ministeri, en què posem en valor tota l’estructura i l’impulsem com a patrimoni cívic integrat perfectament al país i l’entorn”.

La intervenció de rehabilitació, que s’ha fet sota la direcció dels tècnics del departament de Patrimoni Cultural, ha permès resoldre els problemes d’humitat detectats en l’hermeticitat general i que havien provocat degradacions dels acabats interiors. Durant la intervenció també s’ha canviat la coberta, s’han resolt problemes d’humitat i filtracions, s’han reparat parts de fusteria degradades tant de la coberta com de l’interior, s’ha refet el soler, i s’han consolidat els motius pictòrics existents a l’interior, sanejat, arrebossat i pintat a la calç. També s’ha millorat la ventilació natural del bé immoble augmentant la capacitat passiva de renovació de l’aire dels murs.

tracking