infraestructures

Sorpresa del quart per la idea de llogar el Casamanya per un segle

El consell no es pronunciarà sobre el conveni firmat el 8 d’abril fins al dia 26, quan hagi acabat la reunió per valorar el document

L'antic hotel Casamanya, a Ordino.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El quart d’Ordino, a través d’una de les llevadores, Mònica Costa, s’ha mostrat sorprès per la proposta del cònsol major, Josep Àngel Mortés, respecte a la possibilitat que la cessió dels terrenys i l’edifici de l’hotel Casamanya duri 99 anys. “Encara no s’ha elaborat el conveni i, per tant, les declaracions del cònsol són personals. És una idea, però no una proposta”, va comentar Costa. “Ens hem d’asseure tots per negociar el conveni i farem reunions per determinar tots els ets i uts”, hi va afegir, a més d’asse­nyalar que aquestes qüestions encara no s’han pogut discutir adequadament.

Costa va explicar que el consell del quart no es pronunciarà sobre aquesta proposta o qualsevol altra fins que el dia 26 d’abril no es reuneixi per debatre sobre el document firmat el dia 8. A més, va afirmar que han volgut ser especialment curosos amb aquesta qüestió perquè és un tema sensible sobre el qual només es volen pronunciar un cop es pacti la resposta. Lamenten l’estat actual de l’hotel Casamanya. “El problema fa vint anys que dura i l’espai està en un estat lamentable”, va assenyalar. En primer lloc, s’havia de convertir en un bloc de pisos, després va ser un hotel i va quedar abandonat quan va tancar.

LLUM AL FINAL DEL TÚNEL

Després de tant de temps en aquesta situació Costa comenta que “és la primera vegada que pensem sincerament que hi haurà una solució per al Casamanya, El protocol del 8 d’abril no serà jurídicament vinculant, però és un primer pas per redactar el conveni”, tot celebrant que finalment hi hagi un projecte amb futur per a l’edifici. Respecte a aquesta qüestió, des del quart celebren que l’ús sigui per al bé comunitari. La idea de Govern és situar-hi el ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, el comú d’Ordino es planteja utilitzar una part de l’espai per a oficines de la reserva de la biosfera i el quart vol aprofitar part de l’espai per situar-hi la seva sala de reunions, un despatx i el seu arxiu històric. “S’ha de donar un ús a l’hotel Casamanya que aporti un valor afegit a la parròquia i pensem que les propostes fetes van en aquesta direcció”, va afirmar la llevadora del quart d’Ordino. També va comentar que aquesta serà una de les posicions més clares del quart pel que fa a les negociacions, que un cop feta la reforma l’ús sigui comunitari.

tracking