Encamp

Comença la construció del Nou Parc de l'Ossa

L'espai tindrà 10.000 metres quadrats de zones verdes, espais de lleure i s'hi construiran 3 edificis dedicats a serveis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres del nou Parc de l'Ossa a Encamp han començat oficialment amb la posada de la primera pedra. El parc tindrà una extensió de 10.000 metres quadrats d'espai ver urbà, un aparcament subterrani i tres edificis de serveis integrats. Aquests edificis els ocuparan un bar, un nou espai de joventut infància i la seu del servei de circulació comunal. Les obres estan projectades per durar21mesos i estan pressupostades amb 8,3 milions d'euros. Tres milions es dedicaran als edificis de serveis, 2,2 milions d'euros es dedicaran a la construcció del parc i els espais de lleure, 2,5 milions a l'aparcament soterrat i 600.000 euros es destinaran a construir un vial que travessarà el parc. Laura Mas, Cònsol Major d'Encamp ha assegurat que no hi haurà sobrecostos més enllà dels que es preveuen en qualsevol altra obra, és a dir un augment màxim del preu del 20%.

Gerard Veciana responsable del despatx d'ArquitecturaAtrks, que s'ha encarregat del disseny del projecte ha explicat que la construcció reutilitzarà materials que ja estaven en l'antic parc que ocupava l'espai. També ha comentat que les cobertes dels edificis tindran vegetació per restituir els espais verds destruïts durant la construcció. Els dissenyadors del projecte volen que l'espai tingui una bona interacció amb el Valira d'Orient i per això el parc està dissenyat per mirar cap al riu. "A Andorra les zones urbanes ha viscut d'esquena al riu i volem que el parc el miri i l'incorpori", ha assenyalat l'arquitecte. L'espai tindrà 50 arbres mil arbustos i 250 plantes aquàtiques. La intenció del despatx d'arquitectes és "regenerar la biodiversitat que hi va haver a l'espai que ocupa el parc".

tracking