PARRÒQUIES

Escaldes renova el conveni com a Parròquia Amiga de la Infància

La corporació escaldenca es compromet amb Unicef a implementar un pla d'acció per garantir els drets de les nenes i els nens

La cònsol major, Rosi Gili i Laura Álvarez, presidenta d'UnicefComú d'Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes-Engordany i el Comitè Nacional d'Andorra per Unicef han signat aquest dimecresun memoràndum d’entesa per seguir formant part de la iniciativa Parròquia Amiga de la Infància i decidir com es durà a terme, segons informa l'ens comunal en un comunicat. La signatura ha anat a càrrec de la cònsol major, Rosi Gili i Laura Álvarez presidenta d’Unicef. Així, la corporació escaldenca es compromet a implementar un pla d'acció per garantir els drets de les nenes i els nens que inclou el manteniment i l'ampliació de les prestacions socials adreçades als menors,com ara exoneracions d’escoles bressol, activitats de lleure, Escaldes- Estiu, tallers i activitats esportives i culturals, o material escolar, esportiu i cultural.

Per altra banda, el comú destaca que preveu seguir realitzant millores als carrers amb la instal·lació de passos de vianants, bandes reductores i limitació de velocitat i continuar apostant pel bus a demanda per oferir una ciutat més segura per als infants. Tambées compromet a garantir la protecció escolar als infants que assisteixen als col·legis de la parròquia i a desenvolupar un projecte de reforma i adequació dels parcs infantils.

El pla d’acció també inclou treballar en la detecció i derivació dels infants en possible situació de risc o vulnerabilitat en

els recursos de guarda, lleure, esports o culturals que ofereix el comú. Alhoraes preveu promoure accions socioeducatives a través dels educadors de carrer per detectar menors en situacions de risc i oferir-los acompanyament i orientació escolar o laboral. Altres aspectes que s'han recollit fan referència al Consell dels infants, la promoció dees activitats intergeneracionals, la divulgació de la Convenció sobre els drets de l’infant a les escoles bressol i activitats de lleure, i el suport a mares i pares en la criança dels infants amb l’Escola de pares i mares.

La durada d'aquest conveni, segons explica la corporació comunal és de tres anys i abans de la seva fi, es definirà la renovació de la següent col·laboració.

tracking