Mobilitat

Ordino i Andorra la Vella compartiran abonament únic de transport públic

Amb la tarifa mensual de 30 euros es podran utilitzar línies comunals i nacionals per moure's entre Ordino a Andorra la Vella i dins les parròquies

Signatura del conveniMartí Francàs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els comuns d'Ordino i Andorra la Vella, amb el suport del govern han signat un conveni perquè l'abonament mensual permeti moure's a través de línies nacionals i comunals d'ambdues parròquies. Aquest conveni forma part d'un pla del Govern, al que esperen que pròximament s'afegeixin altres parròquies, dirigit a fomentar el transport públic.SilviaCalvódel ministeri de Medi Ambient explica que aquest conveni és un pas més a favor d'una mobilitat sostenible i a favor d'assolir la neutralitat de carboni el 2050.Calvóha comentat que és el primer pas cap a una targeta de transport única que la llei de transició energètica contempla i ha de facilitar l'accés al transport públic. El ministre portaveu, Jordi Gallardo ha assenyalat que l'augment de trànsit preocupa seriosament al Govern i el reforç i el foment de l'ús del transport públic és un pas per prevenir-ho.

ConxitaMarsol, Cònsol major d'Andorra la Vella ha afegit que a part de la signatura del conveni que uneix la capital amb Ordino milloraran i potenciaran el servei d'autobusos comunals per fer front a l'augment d'usuaris al llarg dels últims anys. Augmentaran la freqüència de les línies de Ciutat de Vallspassaràa tenir una freqüència de 15 minuts i a la línia de laMarginedaes doblarà la freqüència a les hores punta, tot i que no s'han pogut concretar encara les hores.Marsolha recalcat que la inversió pressupostària anual en transport públic augmentarà en 100.000 euros per poder dur a terme aquestes millores. Pel que faalcomú d'Ordino Josep ÀngelMortés, el cònsol major ha comentat que des de 2018 s'han doblat els usuaris que té el servei d'autobusos a la parròquia s'ha doblat i esperen mantenir el bon ritme de creixement d'ús amb la signatura d'aquest conveni.

tracking