La minoria considera que es regalen 6 milions d'euros a Camprabassa

Desperta Laurèdia s'ha posicionat en contra de l'ampliació de capital amb aportació no dinerària per compensar els crèdits

Ple comú Sant JuliàComú Sant Julià de Lòria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de Sant Julià de Lòria ampliarà el capital amb aportació no dinerària per compensació de crèdits en el marc de la reestructuració financera deCamprabassaS.A. S'han subscrit unes 180.000 accions de l'empresa per un valor nominal que arriba 6,3 milions d'euros tot i que no s'abonaran els diners sinó que s'adquireix com a dret de crèdit. Respecte a aquesta decisió Cerni Cairat, cap de la minoria considera que és una inversió de 6 milions d'euros a fons perdut. Tot i que aquesta aportació no és dinerària. Cairat ha recalcat que durant els propers cinc exercicis s'hauran de continuar aportant entre 400 i 600 euros anuals que podrien ampliar el deute que téCamprabassaamb el comú fins a 3 milions d'euros més. Sobretot els preocupa qued'aquícinc anys s'hagi de tornar a ampliar el deute i es torni a dur a terme una operació com l'aprovada a la sessió del comú. "Hem prestat diners a una societat que no és rendible i és incapaç de tornar els seus deutes", comentava el líder de DespertaLaurèdia.

Des del govern comunal, Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià de Lòria considera que l'ampliació de capital és l'opció menys dolenta donada la situació que patia l'empresa gestora del parcNaturland. Defensen que "és una oportunitat que es dona a l'empresa per reflotar el negoci i tornar el deute". Calculen que podria eixugar-se el deute en un interval d'entre 15 i 20 anys si se segueix el pla de negoci establert pels experts consultats pel comú. Respecte al deute extra queCamprabassaS.A. contrau amb el comú Majoral ha explicat quealser un intercanvi amb accions els dona el control per monitorar el progrés i garantir a través del consell d'administració que es torna tot el deute.

A part de les qüestions vinculades a l'aprovació de l'ampliació del deute deCamprabassas'han aprovat els primers tràmits per patrocinar una de les fases del campionat internacional de bicicleta de muntanya. La minoria ha expressat la seva preocupació pel possible impacte ambiental de la preparació dels circuits i el govern ha anunciat que els promotors compareixeran davant el comú per presentar detalladament el projecte i respondre qualsevol pregunta.

tracking