El comú destinarà 200.000 euros als Pressupostos Participatius

Els ciutadans podran presentar les seves propostes fins al 31 de març

La consellera Maribel López.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Meritxell López, consellera de Desenvolupament Estratègic i Comercial de Projectes Participatius, ha anunciat aquest matí que el comú destinarà enguany 200.000 euros als Pressupostos Participatius 2022, el doble de la quantitat que la corporació va destinar-hi l'any passat. "L'objectiu és que els ciutadans s'ho facin seu i que sigui un mecanisme perquè facin arribar la seva visió de parròquia" ha comentat, López.

En aquestsentit, ha informat que tots els ciutadans majors de16anys que estiguin censats a la parròquia disposenfins aldia 31 de març per a presentar les seves propostes via web (a través de l'enllaç decidim.andorralavella.ad) o físicament a les urnes dels quatre punts habilitats: El Centre CulturalLaLlacuna, l'Oficina d'Esport Ciutadà, l'Oficina de Tràmits de Santa Coloma i, com a novetat, El Rusc. "Hem escollit aquest nou espai pensant en el jovent" ha precisat, López.

Més endavant, al mes de juny, el comú preveu obrir la fase de votació. "Es durà a terme un filtratge tècnic on es tindran en compte diversos aspectes com el fet que sigui un projecte de parròquia, que sigui de competència comunal, que sigui tècnicament i econòmicament viable i que no entri en disputa amb els projectes que ja està duent a terme actualment el comú", detallava López.

L'any passat va participaralprocés gairebé un 3% de la població que podia votar. Es van presentar un total de 134 propostes i es van comptabilitzar 600 vots.Actualment,el comú es troba treballant en la proposta del projecte guanyador, la construcció d'una pista de bàsquet que ja s'ha decidit que s'ubicarà al carrer PratSalit. "Hi ha una limitació pressupostària i no podem dur a terme totes les propostes. Tot i això, ens ho prenem com una demanda ciutadana i podem fer-hi alguna cosa al respecte" assegurava mentre posava com a exemple els lavabos públics que han habilitat davant l'Estadi Comunal.

tracking