Gran acollida dels videoclips 'Dones d'Aigua' i 'Plou a la Massana' al primer dia del SAM

La jornada d'avui s’encetarà amb la música coral de l’Orfeó Andorrà a les 12 hores i el Cor de Rock d’Andorra a les 12:30 hores

Júlia Amor.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La primera jornada del SAM es va tancar ahir amb un ambient festiu i un públic entregat a la música de Juli Barrero & The Hot Pockets. La banda va interpretar diversos temes del darrer àlbum “Líquid”, a més d’altres cançons que el públic es va animar a cantar, com “Amb les mans a les butxaques”. Un dels moments més emotius va ser la interpretació del tema “Dones d’Aigua”, al qual s’hi va afegir la violoncel·lista Olga Palomo.

Prèviament, Barrero va presentat, juntament amb el cineasta Héctor Romance, els videoclips de “Dones d’Aigua” i “Plou a la Massana”, nominats a diversos premis internacionals. A més de l’equip tècnic, també vam pujar a l’escenari les actrius i actors, tant professionals com amateurs, que van participat en els projectes, entre ells, els padrins de la Casa Pairal de la Massana.

El SAM ha nascut per ser una plataforma per als joves músics del país, promovent la creació pròpia dels joves talents. L’obertura del festival ha anat a càrrec de la cantant més jove del cartell, Helena Marsol, que amb els seu disset anys ha mostrat una gran maduresa sobre l’escenari. Amb la seva veu delicada, ha presentat diversos temes de composició pròpia que han arrencat els aplaudiments del públic. La cantant, amb el seu estil pop-folk, ha triat un tema en català “Deixa’t anar”, per obrir el concert, en el qual també ha interpretat cançons amb anglès, com “What Keeps Me Alive”, el seu primer single.

Una artista que ja comença a tenir recorregut, Júlia Amor, va venir, amb els seus sintetitzadors, a la primera edició del SAM a tocar alguns dels tems del seu treball “No habrá hogar” però també va avançar en primícia tres de les noves composicions del seu pròxim àlbum. Són tan noves, que va explicar que encara no tenen títol definitiu. “Justament, aquest és l’esperit del SAM, que els joves talents puguin presentar les seves creacions més recents i que el públic local pugui descobrir els grans artistes que tenim al país”, explicava el conseller de Cultura, Guillem Forné.

Tot i ser un festival local, el SAM també vol introduir en cada edició artistes de fora, per obrir una finestra a l’exterior. El padrí d’aquesta primera edició va ser el cantautor català Albert Fibla, acompanyat pel guitarrista i cantant Joan Tena i el teclista Joan Berenguer.

A més dels concerts, el festival aposta per introduir elements didàctics sobre el món de la música. Per això, hi va haver una xerrada-demostració d’instruments medievals amb el músic i divulgador Sergio González.

La jornada d'avui s’encetarà amb la música coral de l’Orfeó Andorrà (12 h) i el Cor de Rock d’Andorra (12.30 h). Les actuacions es tancaran amb Joan Acoustic Simulator, l’artista Joan Hernández, que presentarà temes propis d’estil rock en format acústic. L’acompanyarà Lucas Barreiro, que també és guitarrista de Four Flags.

Com van remarcar els organitzadors, el SAM neix de forma molt humil però amb una clara vocació de continuïtat i d’esdevenir el primer esdeveniment musical de l’any en el calendari nacional, ja se celebrarà al gener, per Sant Antoni

tracking