El comú i la Cambra s'alien per potenciar el comerç de Santa Coloma

La corporació estudia fer arribar el wifi gratuït a Riberaygua i travesseres

Presentació del pla de dinamització comercialComú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Cambra de Comerç començarà la setmana vinent un estudi per conèixer l'estat actual del comerç de Santa Coloma i trobar accions per potenciar-lo. L'estudi s'estructuraràen tres parts i tindrà una dotació, finançada pel comú d'Andorra la Vella, de 8.000 euros, segons ha explicat avui al migdia en roda de premsa la responsable de formació continuada, comerç i turisme de la Cambra, Stella Canturri. Primer es farà un cens dels comerços a peu de carrer oberts i dels locals buits que hi ha a les avingudes Santa Coloma i Enclar i carrers adjacents. Amb aquesta informació, els tècnics de la Cambra faran una diagnosi de les mancances i les fortaleses del sector i elaboraran un full de ruta d'accions per revitalitzar-lo. Per la seva part, la consellera de Desenvolupament estratègic i comercial i Projectes participatius del comú, Meritxell López, ha remarcat que el pla se suma a la "transformació urbanística" que la corporació ha impulsat a la zona.

D'altra banda, López, ha explicat que "properament" s'adjudicarà l'ampliació del servei públic gratuït de connexió a internet via wifi a les places Guillemó i The Cloud. La consellera ha fet una valoració "molt positiva" de les proves pilot que van fer-se l'any passat per estudiar la viabilitat de l'extensió de la xarxa a aquestes zones i ha revelat que el comú també s'està plantejant de fer arribar el wifi al barri de Prada Ramon. En aquest cas, López ha apuntat que "no hi ha res tancat" perquè els tècnics encara han de comprovar "que no hi ha problemes de connexió per als usuaris".
Finalment, la consellera s'ha mostrat molt satisfeta per la feina feta per l'oficina d'atenció al comerç des que el servei va posar-se en marxa el juny de l'any passat. Durant els seus primers nou mesos de vida l'oficina ha atès unes 300 demandes. Pel que fa a la tipologiade lesconsultes, López ha detallat que la majoria han estat relacionades amb l'organització de les accions de dinamització del comerç porta a terme el comú, tot i que també s'han rebut propostes per millorar l'estat de la via pública.
tracking