Transport

El bus a demanda d'Escaldes es mantindrà gratuït

El comú ha decidit que no es cobrarà el servei per contrubuir a la lluita contra el canvi climàtic

Un dels busos del servei a demanda.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú d'Escaldes ha decidit no cobrar el bus a demanda, segons ha anunciat aquesta tarda. La corporació exposa que es mantindrà el transport gratuït una vegada ha finalitzat la prova pilot com a mesura "per contribuir a la lluita contra el canvi climàtic i garantir els serveis que la ciutadania necessita". I incideix que es tracta d'un sistema de transport respectuós amb el medi ambient ja que usar-lo redueix les emissions de CO2.

Escaldes detalla que les dades d'usuaris mostren que les persones que més utilitzent el bus a demanada són dones treballadores, adolescents i persones grans. I destaca que "les dones tenen sous més baixos i feines més precàries i, per tant, menys ingressos i la gratuïtat del bus és una via per afavorir la igualtat i fins i tot una eina emancipadora".

El comú argumenta que el servei de franc serveix també per donar autonomia a persones que no tenen cotxe particular i depenien d'altres per als desplaçaments. I apunten que la gratuïtat és a més una resposta "a l'augment del cos de vida registrat els últims temps, que ha suposat una pèrdua de poder adquisitiu per a la majoria de persones i famílies".

tracking