Pressupost

Canillo aprova uns comptes rècord per reflotar el Palau de Gel

Les despeses, 22,2 milions, suposen un augment del 55% respecte de les del 2021

Façana principal del Palau de Gel.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Canillo ja té pressupost per al 2022. Els consellers de la majoria han donat el vistiplau a uns comptes rècord, ja que preveuen unes despeses de 22,2 milions d'euros. La xifra, tal com ha remarcat el cònsol major, Francesc Camp, suposa un increment del 55% respecte de la de l'any passat, en què la corporació va gastar 14,4 milions d'euros. La minoria hi ha votat en contra.

L'expansió de la despesa s'explica per dos factors: una aportació de 4,2 milions d'euros per al Palau de Gel i una altra d'un milió per a la compra dels terrenys de l'escola bressol. El cònsol menor, Marc Casal, ha revelat que aquesta adquisició es farà efectiva aquesta mateixa setmana.
L'aportació financera al Palau servirà per millorar l'eficiència energètica de l'edifici, fer-hi els treballs de manteniment necessaris i posar en marxa noves activitats ludicoesportives per atraure nous clients a l'equipament. Camp ha afirmat que "ara és el moment" per invertir al Palau i ha assenyalat que les obres suposaran un estalvi anual d'entre 200.000 i 300.000 euros. La inversió, ha recalcat, és necessària per garantir la viabilitat del Palau en els propers 25 anys.
Pel que fa al capítol d'ingressos, la majoria preveu un augment de l'import percebut per l'impost de transmissions patrimonials arran del boom que viu el mercat de compravenda d'immobles que viu la parròquia. Tot i això, revisa a la baixa els ingressos per l'impost a la construcció i a la cessió obligatòria, ja que hi haurà menys projectes urbanístics per l'entrada en vigor de la darrera revisió del pla d'urbanisme.
La majoria també preveu que creixeran els ingressos gràcies a la recuperació del cànon d'Ensisa i a les activitats de pagament que es posaran en marxa properament al mirador del Roc del Quer i al nou pont tibetà de la Vall del Riu.
tracking