Quatre joves finalitzen la 3a edició del programa de formació sociolaboral Okupa't

Els participants han fet una estada al comú escaldenc de dos mesos i s'ha ampliat el projecte en hores i contingut formatiu

El comú d'Escaldes-Engordany ha acollit aquest dimarts el lliurament dels certificatsComú d'Escaldes-Engordany

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú d’Escaldes-Engordany ha acollit aquest dimarts el lliurament dels certificats d’aprofitament als participants en la tercera edició del programa de formació sociolaboral Okupa’t, segons informa l'ens comunal en un comunicat. En aquest sentit, els joves que n'han format part han fet una estada al comú de dos mesos quan en les anteriors edicions estava limitada a un mes, així mateix s'ha ampliat la franja d'edat dels 18 als 21 anys is’ha centrat exclusivament en els joves que han deixat els estudis i que tampoc treballen. Pel que fa la formació s'ha inclòs un curs de primers auxilis i d'altres a càrrec del Servei d'Ocupació.

Quatre dels sis joves que van començar aquesta tercera edició han arribat al final del programa, el que suposa un 66% dels participants. La seva estada va començar al desembre, amb el primer mes de prova a diferents departaments del comú i de formació fins a escollir en quin departament volien treballar i pel quan han percebut el salari mínim.

L’Okupa’t, segons recorda la corporació comunal, està adreçat a joves en situació de risc social o problemes sociofamiliars i que es troben amb dificultats per accedir al mercat laboral perquè han abandonat els estudis i no tenen experiència laboral. Un cop finalitzada aquesta edició, des del departament d’Acció Social afirmen queels participants adquireixen confiança en si mateixos, els ajuda a orientar-se

laboralment i en alguns casos s'han decidit a continuar estudiant o anar a la universitat. A més, un cop finalitzada la seva estada els joves es deriven al Servei d'Ocupació per rebre orientació en la recerca activa de treball.

El comú escaldenc ja treballa en una pròxima edició que arrencarà en els pròxims mesos, per la qual hi ha reservada una partida de 180.000 euros.

tracking