Marsol referma la decisió d'eliminar els 30 minuts gratuïts

La minoria aporta més de 6.000 firmes per recuperar la bonificació

Sessió de Consell de Comú d'Andorra la Vella, al Centre de Congressos.Comú ALV/Tony Lara

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cònsol major d'Andorra la Vella, Conxita Marsol, veu "difícil" recuperar la gratuïtat dels primers 30 minuts als aparcaments comunals de la parròquia, malgrat la demanda de la minoria, que avui ha presentat més de 6.000 signatures per recuperar la bonificació.Marsol ha defensat, durant la sessió del comú, que la mesura que va entrar en vigor aquest any i que elimina la primera mitja hora gratuïta "és una decisió pensada, coherent, que hem explicat i que entenem que és la que mantindrem".

La cònsol ha argumentat que l'objectiu és millorar la mobilitat a la parròquia i avançar en el camí cap a la sostenibilitat. A més, ha defensat que no suposa cap perjudici per a la ciutadania, que pot continuar gaudint d'una hora gratuïta als aparcaments comunals amb la targeta PK que, tal com ha recordat, la pot obtenir qualsevol ciutadà del país, independentment de la parròquia on estigui censat.

Per la seva banda, la consellera de la minoria Dolors Carmona ha acusat al comú de prendre decisions sense cap informe que les avali, mentre que Sergi Gómez ha destacat la importància "descoltar a la ciutadania" que ha traslladat el seu neguit a través de les signatures.

Durant la sessió també s'ha donat llum verd a la modificació de l'ordinació tributària i de preus públics per adaptar-la a la nova Llei de finances comunal i que ha suposat que alguns preus públics, com el consum d'aigua o les reserves d'estacionament i gual, ara passen a ser taxes. Així mateix, s'ha aprofitat per introduir exoneracions per als locals d'oci nocturn, que han hagut de patir tancaments a causa de la pandèmia i, per tant, se'ls aplicaran bonificacions i no hauran de pagar les taxes comunals corresponents a un any i 40 dies.

D'altra banda, també s'ha aprovat la incorporació al pressupost del 2022 d'11,3 milions d'euros romanents de l'exercici anterior que corresponen a inversions que encara no s'han liquidat perquè les obres que encara no han finalitzat.

tracking