Salut

El SAAS avaluarà el benestar dels majors de 60 anys d'Escaldes

L'estudi té com a finalitat detectar les persones fràgils i proposar solucions per retardar la seva dependència

Signatura del conveni de col·laboració.Comú d'Escaldes-Engordany/Jonathan Gi

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El SAAS desenvoluparà un estudi a les persones majors de 60 anys residents a Escaldes-Engordany. Les 300 avaluacions previstes serviran per avaluar les capacitats físiques, cognitives i psicologies d'aquest col·lectiu i tenen l'objectiu de retardar la dependència. El comú i el SAAS han signat avui el conveni per a la realització de la prova pilot a la parròquia en el marc del programa europeu Aptitude.

L'estudi, que farà èmfasis en la mobilitat dels participants, es posarà en marxa el 21 de febrer i tindrà una durada de 12 mesos. El SAAS pretén detectar les persones fràgils en la cognició, la capacitat emocional, funcional, social o sensorial per tal de proposar solucions.

La primera fase serà la d'avaluació i s'allargarà fins al 22 d'abril. En la segona es suggeriran programes multicompetents per a persones fràgils i tindrà lloc del 25 d'abril al 21 de febrer del 2023, segons informa el comú. Durant aquesta fase es repetiran avaluacions als tres, sis i nou mesos de l'inici del programa.

La prova pilot feta a Escaldes suposa un salt qualitatiu en l'avaluació, ja que segons apunta el SAAS s'integraran noves eines i propostes d'intervenció.

tracking