CULTURA

Sis sessions de muntanya i viatges al cicle de cinema

La catorzena edició comptarà amb el col·loqui posterior dels protagonistes per compartir les seves vivències

El consellers de cultura de la Massana i Ordino han fet la presentació avui

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comú de la Massana i el d'Ordino organitzen de nou el Cicle de Cinema de Muntanya i de viatges, amb una programació de sis sessions, tres de les quals es projectaran a l'Auditori Nacional i, les altres tres, al Teatre de les Fontetes, segons informen en un comunicat. La peculiaritat del cicle, segons han remarcat els consellers de cultura de les dues corporacions comunals, és el seu format que comptarà amb una projecció i un col·loqui posterior per compartir les vivències dels ponents amb el públic.

Enguany, es donarà el tret de sortida el dimecres 9 de febrer a l'Auditori Nacional, a Ordino, amb el documental de l'andorràGonzaloFernández, que no només explicarà la seva aventura de coronar elGasherbrumII (8.035 m) sinó que també mostrarà l'homenatge que va retre a l'alpinista SergiMingote, juntament amb el seu amic LluísCortadellas. Seguit d'aquest es projectarà eldocumental"Kayacnolimits" on es descobreix l'aventura d'un jove gironí amb discapacitat visual i física que va fer una expedició de tretze dies al voltant de l'illa de Menorca.

La tercera sessió té com a protagonista un enamorat de l'Àfrica, Miquel ÀngelGarcíal'agent de policia andorrà que des de fa més de deu anys harealitzat diversos viatgesal continent i on hi ha impulsat nombroses tasques socials. El mateix escenari acollirà l'experiència de Marta Tibau i la seva parella, Marià Miño, que van deixar la seva feina a mitjans de comunicació d'Andorra per començar una aventura amb la seva furgoneta-casa que generen el contingut del seu canal "Furgo en ruta".

JoanColominastambé mostrarà les seves aventures i experiències amb la seva motxilla recorrent el món. De moment ja ha passat per disset països i de cadascun té un record sobre la seva pell, en forma de tatuatge. El cicle es tancarà el 23 de març a Ordino, amb l'aventura de dos joves alpinistes, Jorge iChemaGalve, al Nepal. Van ser trenta-dos dies en autosuficiència i obrint una via a la cara nord delLangshisaRi(6.427 m).

tracking