PARRÒQUIES

El projecte per l'Hotel Casamanya es vol tancar el 2022

El comú considera que "és un problema de parròquia" i assegura que "està treballant per aportar una solució"

Ordino ha celebrat avui la sessió de comú tradicional dels Sants InnocentsComú d'Ordino

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ordino ha celebrat avui la sessió de comú tradicional dels Sants Innocents on el cònsol major, Àngel Mortés, ha parlat de l'Hotel Casamanyacom un dels pocs projectes pendents de la legislatura, sobre el que no s’ha deixat mai de treballar, segons informa l'ens comunal en un comunicat. El cònsol s'hi ha referit com "un problema de parròquia tot i que es tracta d’un bé i una propietat del Quarti estem treballant per aportar-hi una solució”. En aquest sentit, Mortés confia tenir una proposta definitiva l'any vinent com a resposta a la consellera de Movem Ordino Sandra Tudó.

El cònsol també ha confirmat que a la parròquia ja s'ha posat en marxa una campanyade control de velocitat amb la instal·lació de radars mòbils perreduir la velocitat dels vehicles i conscienciar la població.La vigilància es farà al llarg de la carretera general 3, d’Ordino a Arcalís, tot i que també podrà haver-hi radars a l’entrada i la sortida d’Ordino.

Per altra banda, segons afirma la corporació comunal, Tudó s’ha mostrat contrària a l’edició d’un recull en paper del primer any de l’informatiu digital ‘Ordino és viu’, pensat per arribar a la població que no utilitza les

eines digitals i ha qüestionat també l’estudi diagnòstic de l’estat actual de

l’aparcament d’Arcalís, en front a riscos naturals.

Movem Ordino demana que l'Hotel tingui un projecte social

La consellera de Movem Ordino, Sandra Tudó, ha recordat quetirar endavant un projecte per a l’Hotel Casamanya "ens interessa a tots", i per això, en la sessió d'avui ha demanat consens a l’hora d’escollir-ne un “per benefici social”, segons informa el partit en un comunicat. Pel que fa a l'anuari ‘Ordino és viu’, Tudó ha criticat que el comúelabori una revista amb un recull de les notícies de la parròquia i ho ha qualificat de “propaganda”. Al seu parer, s’ha d’informar quan passen les coses i no un any després i ha considerat que si és per afavorir que la informació arribi a aquelles persones que tenen dificultats en els entorns digitals, es podrien trobar altres solucions, segons informa el grup polític.

Per altra banda, la consellera ha demanat per l’adjudicació d’uns estudis relacionats amb l'aparcament d’Arcalís, que s’ha fet amb caràcter d’urgència. Tudó considera que hi ha massa diferència entre els dos pressupostos que s’han recollit -un de 38.000 euros i l’altre de 19.000 aproximadament- per poder decidir quin és l’adequat i considera que el cost d’aquest estudi s’hauria d’incloure en la concessió de l’estació de muntanya i no assumir-ho completament des de la corporació comunal.

tracking