Ensisa va perdre 12,7 milions d'euros durant la temporada passada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Grandvalira-Ensisa, la societat explotadora de les pistes de Canillo, Soldeu i el Tarter, va tancar l’exercici de la temporada 2020-2021 amb unes pèrdues que ascendeixen als 12,7 milions d’euros, segons va informar ahir el director general de de la societat, David Hidalgo, durant la presentació dels comptes de la temporada 2020-21 que va realitzar al consell de comú de Canillo.

Els esforços de l’estació, que va activar una ferma política de contenció de la despesa, reduint-la en un 50 per cent, no van evitar que les vendes es desplomessin un 95 per cent.

Hidalgo va atribuir els mals números a l’impediment de rebre esquiadors motivat per la pandèmia de la covid-19. De fet, la temporada passada va estar marcada per les restriccions de mobilitat. Això va suposar que l’estació obrís pràcticament per al públic resident, oferint així un servei públic a esquiadors, a esquí clubs i federacions del país.

Tanmateix, Hidalgo va voler destacar el contrast que va suposar l’estiu, en què es van assolir resultats rècord. Així, va destacar que ha estat el quart estiu consecutiu amb resultats satisfactoris gràcies a la bona acollida de les activitats al Mon(t) Magic Family Park de Canillo i als serveis de restauració a Soldeu i al Forn.

Tercer trimestre positiu

Durant el consell de comú de Canillo també es va presentar l’informe sobre l’execució del pressupost del tercer trimestre d’enguany, que s’ha tancat amb un superàvit de 2.893.287 euros. El comú va ingressar 8,9 milions d’euros i en va gastar sis. Així mateix, la corporació va donar llum verd a la constitució de la societat SETAP365, de majoria pública.

tracking