La Massana aprova el pressupost de 2022 amb 15,7 milions

El comú augmenta un 13% els recursos respecte a l'any anterior

Sessió de comú de la Massana aquest matíComú

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El comú de la Massana ha aprovat aquest matí el projecte de pressupost per a l'exercici de 2022, pel que s'han previst 15,7 milions d'euros, el que suposa un increment del 13 per cent respecte a l'any anterior. El conseller de finances, Jordi Areny, ha destacat la bona situació de les arques comunals i que el pressupost s'ha elaborat "amb la voluntat de fer un pas endavant, destinant més recursos en inversió. La filosofia és ser el màxim d'eficients en la gestió i el màxim d'eficaços en la millora de la nostra parròquia".

En aquest sentit, el comú destinarà 3,3 milions d'euros a la inversió, un 46% més que el 2021. Areny ha destacat, com a principals inversions, les obres per eixamplar les carreteres secundàries 321 Terra Mores, l'asfalt del carrer Camí Planell de la Callissa a Sispony i un tram del carrer Borda Fonta, així com la reparació del mur i la refecció de dues rotondes a la CG3. Una altra inversió important és la que es destintà a les obres d'acondicionament de l'abocador i de dos nous aparcaments als Plans i a l'Aldosa, així com a l'adequació d'un caniparc. Igualment, es procedirà a embellir les places de l'Església i de Sispony.

Un dels altres grans objectius de la corporació és la millora de la xarxa d'aigua, motiu pel qual s'invertirà en la reforma i rehabilitació del dipòsit del Solanell, així com en la reposició de la xarxa i utillatge. De fet, la corporació preveu la creació d'una societat per dotar la xarxa d'aigua de la parròquia d'una estructura que permeti modernitzar la distribució d'aquest bé. La idea és, segons ha indicat Areny, invertir fins a 20 milions d'euros en els pròxims 15 anys per millorar les infraestructures i aconseguir una eficiència del 85 per cent, de manera que les pèrdues d'aigua disminueixin al 15 per cent -actualment l'eficiència és del 55 per cent-.

En la mateixa sessió també s’ha aprovat la liquidació provisional de comptes a data 30 de setembre, que presenta un superàvit de 2,3 milions d’euros. El capítol de despeses s’ha liquidat en un 60,04% i el d’ingressos en un 72,01 %. La previsió a tancament és de 93,12% i del 90,41 % respectivament.

tracking