El comú adjudica la construcció d'una plaça a la zona de les Arades

La corporació destinarà l'any que ve una partida de 500.000 euros a Camprabassa

Consell de Comú de Sant Julià.M. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Comú de Sant Julià de Lòria ha aprovat aquest matí l'adjudicació a través de concurs públic d'una nova plaça que es construirà a la zona de les Arades. Josep Majoral, cònsol major de la parròquia, ha explicat que aquesta aposta per aquest nou espai a la part alta del poble també es fa amb l'objectiu de dur a terme unes obres de prevenció enfront del risc d'inundabilitat de la zona. "Aquest projecte és important perquè incidim en dos aspectes a la vegada: d'una banda evitem el risc d'inundabilitat -que és el més important per a la seguretat del ciutadà- i per l'altra guanyem un espai públic que ha de permetre l'embelliment i la dinamització econòmica de la zona" ha assegurat.

L'oposició s'ha abstingut durant la votació del punt i les dues conselleres de Desperta Laurèdia han argumentat que s'ha de prioritzar el projecte del Prat Gran enfront d'aquest per a dinamitzar el barri de Rocacorba. "Pensem que s'ha de renovar el parc i sospesar la possibilitat de crear un aparcament soterrat, que donaria resposta a les dificultats d'aparcament de Sant Julià" ha fet saber la consellera Maria Àngels Aché.

Respecte al pressupost per a l'exercici del 2022,la previsió d'ingressos i despeses és de 17 milions. En aquest sentit, durant la sessió s'ha informat que la partida destinada a Camprabassa (Naturland) ascendeix a 500.000 euros, la meitat de l'import que s'havia destinat fins ara. "Estem agafant un bon camí en la gestió. L'objectiu del pla financer a tres anys és que ja no haguem de fer cap aportació a la societat" ha assenyalat Majoral.Per altra banda, el projecte també inclou una partida de 480.000 euros pel centre esportiu i una altra de 420.000 euros per a l'escola bressol.

Pel que fa al balanç del tercer trimestre del 2021, l'ens comunal tanca amb un superàvit d'1,2 milions d'euros i un endeutament de 17,6 milions, un 123% del total que marca la llei.

tracking