Reportatge

Per Nadal, al poblet

Els andorrans es citen a la plaça per fer una passejada per les casetes d’artesania i gastronomia i gaudir dels concerts, a l’espera de la setmana gran i l’arribada divendres del pare Noel

Visitants del poblet de Nadal, ahir.X.PRATS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més per als locals que per als turistes i visitants, la passejada per la plaça del Poble i la compra d’algun producte d’artesania per a completar la panoplia de regals nadalencs és cada any una visita obligada per als habitants d’Andorra la Vella. Una plaça ambientada des del passat 26 de novembre i que, com una volta per etapes, ha anat incorporant elements fins a l’esperadíssima arribada del pare Noel divendres vinent. Així, a principis d’aquesta setmana va arribar al poblet el Tió de Nadal; una atracció de grans dimensions que és una de les fotos obligades dels més menuts quan arriben a la plaça del Poble. “Com picarem el tió si és tan alt, papa?” preguntava ahir amb inocència una nena de poc menys de cinc anys.

Però quan ja porta quasi un mes en funcionament, la setmana entrant és la més esperada i durant la qual els esdeveniments es desencadenaran un darrere l’altre. Continuen totes les activitats programades, com el Tió de Nadal, que els infants podran fer cagar animats pels menairons d’Andorra, a partir de les 17.30 hores. Unes animacions que continuen a la zona de concerts i actuacions musicals a la zona Neret After Shopping. Però, l’esdeveniment més esperat serà l’arribada del pare Noel el proper divendres, que a partir de les 17.30 hores farà una cercavila pels carrers d'Andorra la Vella.

Fins ara, els comerciants i artesans fan una valoració positiva tant de públic com de vendes, tot i els moments amb una presència més discreta de visitants. Així ho relata Anna del Rio, que atén els caps de setmana la parada de Casa Bergé. “Hi ha més gent el cap de setmana i molta gent passa només per a mirar i fer una volta, tot i que en el nostre cas els qui venen a comprar són clients habituals que aprofiten la parada a la plaça del Poble per fer la comanda”, apunta. Casa Bergé és una de les clàssiques d’Andorra en el sector de les postres de Nadal, amb les garrapinyades, els panetones i els mantecats Felipe II com a productes més destacats. Pel que fa a la presència de públic, des de la parada de la Formatgeria Camps, de Lleida, també indiquen que “en el nostre cas, fins a les sis o així no arrenquen les vendes”. Aquesta formatgeria, que enguany celebra el vintè aniversari, presenta fins a 14 varietats de formatge tant de vaca com d’ovella i de cabra, amb ramats propis caprins ubicats al Palau d’Anglesola i ovins que pasturen al Pallars Lluçà.

Per la part de l’artesania, Sara Valls, de Color Botànica, reitera que els caps de setmana “van bé, amb molta gent i bones vendes, tot i que dijous i divendres han sigut un xic més fluixos”.

Sigui com sigui, el poblet de Nadal afronta aquesta setmana els seus dies grans i és una referència per a viure les festes a la capital andorrana.

tracking