rEPORTATGE

Andorra torna a tenir estrella

Jordi Grau, xef del restaurant Ibaya, celebra la primera estrella Michelin, es mostra agraït i responsabilitzat per ser l’única d’Andorra i atribueix el mèrit a l’esforç i dedicació de l’equip.

El xef Jordi GrauFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els èxits al sector de la gastronomia se celebren amb l’equip i a la cuina, preparant el proper servei, com van fer ahir el xef Jordi Grau i els components del restaurant Ibaya després de rebre dimarts a la nit la primera estrella Michelin. El xef lluïa anit davant dels seus clients per primera vegada la jaqueta amb el segell distintiu, atrafegat per l’atenció als mitjans de comunicació i pels clients de l’Sport Hotel Hermitage & Spa, el resort de Soldeu on s’ubica el restaurant. Uns clients que volien fer-se una foto amb el guardonat. Perquè a partir d’ara l’Ibaya passa a ser la referència gastronòmica del Principat, en ostentar l’única estrella Michelin del país. Una responsabilitat que Jordi Grau assumeix amb “una il·lusió que no us puc explicar amb paraules”.

El guardonat va explicar que el Principat el va acollir fa deu anys i que amb anades i vingudes ara és casa seva. A més, considera el guardó “una responsabilitat importantíssima, no només per mi com a cuiner, no tan sols per a Sport Hotel com a empresa, sinó com a país, i és una cosa que s’ha de celebrar”.

L’èxit li ha arribat a aquest jove xef amb només 30 anys i el qualifica com un objectiu professional a assolir, però també la conseqüència de la bona feina i la dedicació tant seva com de l’equip. “Nosaltres buscàvem arribar a un punt on tinguéssim un projecte sòlid i amb la maduració suficient per fer les coses molt bé i això és el que ens ha fet arribar a aquest punt”, explica Grau.

En aquesta fita professional ha tingut un paper essencial l’assessor Francis Paniego, el qual suma la seva quarta estrella amb l’aconseguida ahir pel restaurant de Soldeu, ubicat a més de 1.800 metres d’altitud i sota les pistes d’esquí. Per al xef Grau, es tracta d’una figura amb “una importància absoluta” pel paper que ha jugat com a mentor.

“L’aportació de la seva experiència és un dels factors clau que avui ens han portat a rebre aquest reconeixement”, assegura Grau, qui es mostra agraït pel fet que Paniego l’invités a pujar a l’escenari amb ell a rebre el guardó a la cita celebrada dimarts a València davant l’elit gastronòmica espanyola i portuguesa.

Pel que fa a l’equip, Grau el considera fonamental i apunta que “el primer que he fet és abraçar l’equip, és el factor principal perquè puguem estar parlant del que estem parlant”. Del futur, albira que “el millor ha d’arribar”, però considera que l’objectiu ara és “estar a l’altura del que la gent espera de nosaltres”.

El xef Jordi Grau

El xef Jordi Grau, amb el seu equip al restaurant Ibaya (Soldeu).

tracking