Els esquiadors tindran places de pàrquing de franc però el Pas en queda exclòs

Ríos qualifica la proposta del comú de “mesura sense impacte” perquè “no promourà que vinguin més visitants”

Els turistes podran agafar el Funibús.Mireia Reynal

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Encamp disposarà a partir d’avui de 215 noves places d’aparcament gratuïtes destinades als turistes d’esquí. Ho va anunciar ahir Jean Michel Rascagneres, el cònsol menor. “La idea és atreure aquests esquiadors al centre d’Encamp amb un aparcament gratuït des de les vuit del matí fins a les dotze de la nit”, va detallar. Es tracta d’una nova proposta del comú que s’emmarca dins el pla de reactivació econòmica que es va impulsar a principi de mandat.

Rascagneres va afegir que un dels objectius és intentar minimitzar la congestió de trànsit que s’origina a l’hora del tancament de pistes. “Volem aconseguir que els turistes es quedin a Encamp per gaudir-la i aprofitin per sopar a la parròquia”, va remarcar el cònsol.

Aquestes noves places es trobaran als aparcaments del Prat de l’Areny, dels Arínsols, del Prat del Baró i de Terres Primeres. “Les places es troben justament al costat de la parada del Funibús perquè la gent pugui deixar el cotxe i anar al Funicamp mitjançant el bus”, va explicar Rascagneres. De fet, el Funibús també entra en funcionament avui i estarà operatiu des de dos quarts de nou del matí fins a les sis de la tarda, amb una freqüència de quinze minuts.

El bescanvi per aconseguir els tiquets gratuïts es durà a terme a l’oficina de Turisme. “Tenim un servei de comunicació particularment potent al comú d’Encamp i farem la campanya publicitària pertinent per informar els turistes d’aquesta possibilitat”, va fer saber Rascagneres.

“SENSE IMPACTE”

Per la seva banda, el conseller de la minoria David Ríos, del grup del PS + Independents, va qualificar en declaracions al Diari de “mesura sense impacte” la proposta del comú de posar a disposició dels esquiadors aquestes places de pàrquing. “Fer gratuïts els aparcaments no promourà que vinguin més visitants. Aparcar a Encamp no és car. El poc que puguin estalviar-se no és un incentiu prou important perquè els turistes decideixin quedar-se a la parròquia. És una mesura populista que no incideix en els problemes de fons d’Encamp, en el que fa que no tingui l’atractiu que mereixeria”, assegura Ríos. El representant del PS manté, en aquest sentit, que la corporació comunal hauria de promoure el desenvolupament dels sectors de la restauració i l’hoteleria, ja que són “una de les claus” per atraure més visitants.

A més, segons el conseller socialdemòcrata, la mesura també és “qüestionable” perquè genera un “greuge comparatiu” amb els residents a Encamp. “Hi ha força indignació. La gent s’ha enfadat de veritat i hem rebut moltes queixes des que va saber-se que el comú impulsaria aquesta mesura”, va afirmar Ríos.

EL PAS, EXCLÒS

El Pas de la Casa queda exclòs de la proposta del comú d’oferir aparcament de franc als esquiadors. La corporació no pot aplicar aquesta política perquè a la població fronterera el servei d’aparcament regulat està externalitzat amb una empresa privada. Al Pas de la Casa, per tant, qualsevol oferta d’abonament o de descompte per als esquiadors depèn de la política comercial de la concessionària.

tracking